Θερμό καλοκαίρι για την ερασιτεχνική Παναχαϊκή

Αγώνα δρόμου θα κάνει η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής για να ανταποκριθεί στις δύσκολες υποχρεώσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Κόσμος της Πάτρας".

Καταρχήν το οικονομικό φορτίο είναι μεγάλο αφού μόνο οι οφειλές προς την Εφορία είναι  περίπου 50.000 ευρώ τον χρόνο που περιλαμβάνουν την ρύθμιση των 100 δόσεων, που ήδη έχουν καταβληθεί 22 δόσεις, τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που απασχολεί την νυν διοίκηση είναι η οφειλή από δάνειο που έλαβε το σωματείο το 1999 από την Αχαϊκή Τράπεζα και που σήμερα με τους τόκους ξεπερνά  τις 320.000 ευρώ! Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αν δεν λυθεί και δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί το χρέος αυτό, τότε θα  βγουν σε πλειστηριασμό τα  διαμερίσματα της Παναχαϊκής και αν η αξία τους δεν επαρκέσει για την εξόφληση του δανείου τότε η Παναχαϊκή θα εξακολουθεί να χρωστάει στην Τράπεζα η οποία θα έχει και τι δικαίωμα ακόμα και το γήπεδο να  κατασχέσει!

Με την Παναχαϊκή Συμμαχία η συνεργασία ήταν άψογη αφού οι Σύμμαχοι τήρησαν στο ακέραιο ότι είχε συμφωνηθεί πέρυσι το καλοκαίρι ενώ ένα ποσό κλείστηκε από τα έργα που έγιναν στο γήπεδο της Αγυιάς. Βέβαια θα υπάρξει νέα συζήτηση με την Παναχαϊκή Συμμαχία αλλά η συμφωνία πρέπει να θεωρείται δεδομένη και για την επόμενη χρονιά αφού στο τραπέζι θα γίνει  συζήτηση για τα κυλικεία, την καφετέρια, την μπουτίκ, το βοηθητικό γήπεδο και την συνεργασία για τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου.  Χρήματα θα απαιτηθούν και για το κλειστό γήπεδο αφού θα πρέπει να επισκευαστεί  το παρκέ και η στέγη και να γίνουν εργασίες για την έκδοση αδείας του γηπέδου για την νέα περίοδο.

Γενικά η ερασιτεχνική Παναχαϊκή έχει να διαχειριστεί ένα πολύ παλιό γήπεδο, το οποίο πολύ συχνά παρουσιάζει φθορές που απαιτούν χρήματα για τις αναγκαίες επισκευές. Ενδεικτικά το σωματείο χρεώθηκε 40.000 ευρώ από την ΔΕΥΑΠ για κατανάλωση νερού, η οποία οφείλεται σε υπόγεια διαρροή νερού κάτω από το γήπεδο, για την οποία η διοίκηση της ερασιτεχνικής υπέβαλε αίτηση στην ΔΕΥΑΠ για διαγραφή της οφειλής αυτής που δύσκολα θα γίνει δεκτή.

Θερμό καλοκαίρι για την διοίκηση της ΠΓΕ που κάνει μεγάλο αγώνα για να αντεπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις της και να προστατεύσει τα συμφέροντα του συλλόγου.