Οι νέες ημερομηνίες για αποδεσμεύσεις - μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών

Από την 1η Ιουλίου ξεκινά επισήμως η μεταγραφική περίοδος της νέας αγωνιστικής σεζόν 2017-2018, και πρέπει να σημειώσουμε ότι παραμένουν οι ίδιες χρονικές περίοδοι με πέρυσι που είναι οι εξής:

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Από 1 Ιουλίου 2017 έως 31 Οκτωβρίου 2017 & από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2018.

ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ: Από 1 Σεπτεμβρίου 2017 έως 31 Οκτωβρίου 2017 & από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 28 Φεβρουαρίου 2018.

ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ: Από 1 Ιουλίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2017 & από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2018.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (για σωματεία που ξεπερνούν τους 140 αθλητές): Από 1 Ιουλίου 2017 έως 31 Ιουλίου 2017 & 1 Σεπτεμβρίου 2017 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017 & 1 Ιανουαρίου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2018.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ: 1 Ιουλίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2017.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Από 1 Ιουλίου 2017 έως 30 Απριλίου 2018. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Από 1 Ιουλίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2017 & από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2018.

manetas

Θερμά συλλυπητήρια από την ΕΠΣ Αχαΐας

Η ΕΠΣ Αχαίας εκφράζει την βαθιά του θλίψη στον ποδοσφαιριστή του Λιμνοχωρίου Δημήτρη Παναγόπουλο, για τον πρόωρο χαμό της αγαπημένης του μητέρας Θεοδώρας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάζει.

Δημήτρης Μπαλαφούτης: «Να συνεχίσει η διοίκηση στο δρόμο που χαράξαμε εμείς»

 Δείτε την σχετική επιστολή που μας απέστειλε ο πρώην πρόεδρος και μέλος της ΕΠΣ Αχαίας, Δημήτρης Μπαλαφούτης για την παράδοση του γηπέδου Αχιλλέα στην Ένωση:

"Παραδίδεται σήμερα, στην νέα διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας, το σύγχρονο γήπεδο του Αχιλλέα, λύνοντας προβλήματα των ομάδων, της ευρύτερης περιοχής της Αγυιάς. Επόμενο είναι λοιπόν να νιώθω ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ,αφού η μεγάλη αυτή προσπάθεια έλαβε χώρα επί της προηγούμενης διοικήσεως της ΕΠΣ Αχαΐας ,της οποίας είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος.

Σήμερα λέω για άλλη μια φορά ευχαριστώ στους: Αντιπεριφερειάρχη κ.Γ.Αλεξόπουλο ,κ.Χ.Μητρογιώργο,κ.Χ.Πλούμη , κ.Ν.Παπαγιαννόπουλο, επίσης στον Κο Γασπαρινατο για την συμβουλή του στην προμήθεια των εστιών και των πάγκων.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον Πρόεδρο κ.Β.Μαρινάκη ,για την χορηγία των σύγχρονων οικίσκων που θα χρησιμοποιηθούν ως αποδυτήρια. Ξέροντας που θέλαμε να φτάσουμε ακολουθήσαμε τον δρόμο που έπρεπε .Σε λίγο θα έχουμε και την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του γηπέδου των προσφυγικών με χαρά βλέπω την νέα διοίκηση να συνεχίζει αυτό που εμείς ξεκινήσαμε. Ευχόμαστε δε στη νέα διοίκηση να συνεχίσει το δρόμο που χαράξαμε και να προβεί και αυτή σε νέα έργα".

ΣΕΠΑ: Επίκειται συνάντηση με εκπροσώπους του ΠΣΑΠ

Το επόμενο διάστημα θα βρεθεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας για να τα πει από κοντά με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.patragoal.gr!

Στόχος είναι να ενημερωθούν για τα προβλήματα του Ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και να γίνει και μια πιο αναλυτική συζήτηση για το χώρο γενικότερα.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια συνάντησης με ανθρώπους του Συνδέσμου Πειραιά, εφόσον είναι εφικτό. Η συνάντηση με τον ΠΣΑΠ θα γίνει εκτός απροόπτου στις 7 Ιουλίου.

manetas

Συνεχίζονται τα έργα από Τετάρτη στα Προσφυγικά - Δήλωση Συναδινού

Μετά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα αθλητισμού στο γήπεδο Προσφυγικών Ιούλιου Συναδινού, όπως όλα δείχνουν από την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να συνεχίσουν οι εργασίες στο ιστορικό γήπεδο. Με την ίδια μελέτη και χωρίς να αλλάζει κάτι, μετά από επικοινωνία που είχε ο γενικός με τον εργολάβο, ευχή όλων είναι να προχωρήσουν τα έργα χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Mάλιστα ο γενικός γραμματέας αθλητισμού ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Καλές οι πορείες διαμαρτυρίας στις εθνικές οδούς της Πάτρας, αλλά...

Με αφορμή την παρουσία μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στη Πάτρα, πέρασα με μέλη της απερχόμενης διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας από το γήπεδο των Προσφυγικών, μια αμαρτωλή ιστορία δεκαετιών, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο μικροκομματικής κριτικής και από τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Οι εικόνες λοιπόν λένε περισσότερα από οποιεσδήποτε ανακοινώσεις και δελτία τύπου. Είδα:

*** Ένα έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΓΓΑ σε εξέλιξη (με διάφορα τεχνικά προβλήματα, αλλά σύντομα παραδίδεται και θα αποτελεί ανάσα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό) και

*** ένα περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, που είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής, κανονικό σκουπιδότοπο, με επικίνδυνα πεζοδρόμια και άλλες ομορφιές στο κέντρο μιας γειτονιάς.

Φαντάζομαι αυτά δεν τα είπαν στον ΓΓ του "Κόμματος" που επισκέφθηκε την Πάτρα».

Oι τρεις που πάνε στην Γ.Σ. της ΕΠΟ

Χθες, Δευτέρα στις 8 το βράδυ έγινε διοικητικό συμβούλιο στην ΕΠΣ Αχαΐας που όρισε τα τρία μέλη που θα παραστούν στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος Άγγελος Δανιήλ, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Βουκελάτος και ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος θα είναι οι τρεις εκπρόσωποι της ΕΠΣ Αχαΐας στην επικείμενη γενική συνέλευση.

Πάντως το παρών αναμένεται να δώσουν και άλλα μέλη της Ένωσης που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν από κοντά την γενική συνέλευση της ΕΠΟ που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αύριο η παράδοση του γηπέδου Αχιλλέα στην ΕΠΣ Αχαΐας

Ήρθαν τα δοκάρια, έρχονται οι πάγκοι και το έργο στο γήπεδο Αχιλλέα προχωράει με αργά βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Η τελευταία πληροφορία που έχουμε και δημοσιεύουμε είναι ότι αύριο, Τρίτη στις 10.00 στο πρωί η Περιφέρεια θα παραδώσει στην ΕΠΣ Αχαίας το γήπεδο Αχιλλέα, η οποία θα έχει την διαχείριση του γηπέδου.

Μετά από 15 χρόνια, το γήπεδο του Αχιλλέα στην Έξω Αγυιά, το ιστορικό γήπεδο, που έπαιξε ο Κώστας Δαβουρλής, ολοκληρώνεται και από τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δοθεί προς χρήση στις τοπικές ομάδες και συλλόγους.

 

Έκτακτο: Στα Προσφυγικά πριν από λίγο ο Ιούλιος Συναδινός

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.patragoal.gr, πριν από μισή ώρα επισκέφθηκε το γήπεδο των Προσφυγικών ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο κ. Συναδινός ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων στο γήπεδο Προσφυγικών, ενώ την προσεχή Δευτέρα αναμένεται νέα συνάντηση με τον μηχανικό του έργου για την περαιτέρω συνέχιση των έργων.

Έρχεται αύξηση στα παράβολα

Στις σκέψεις της νέας διοίκησης της ΕΠΣ Αχαΐας είναι η αύξηση στις τιμές των παραβόλων συμμετοχής στα πρωταθλήματα. Φέτος, τα σωματεία για λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα πλήρωσαν στο ξεκίνημα της σεζόν 130 ευρώ (Α' Κατηγορία), 110 ευρώ (Β' Κατηγορία) και 80 ευρώ (Γ' Κατηγορία).

Πάνω κάτω έτσι είναι για τις περισσότερες ενώσεις, αν και υπάρχουν και πολύ πιο «ακριβές» όπως της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής που πληρώνουν 400, 280 και 150 ευρώ αντίστοιχα, ενώ αντίστοιχες τιμές είναι και σε κάποιες ενώσεις στην Βόρεια Ελλάδα.

Είναι κάτι το οποίο έχουμε ξαναγράψει και είχε ειπωθεί και στο παρελθόν από τον πρόεδρο, Άγγελο Δανιήλ σε συνέντευξή του, αλλά καλό είναι σε πρώτη φάση να μην πανικοβληθούν οι παράγοντες και τα σωματεία.

 Και το λέμε αυτό, γιατί η συγκεκριμένη αύξηση θα συνδυαστεί με κάποιες παροχές στα σωματεία, όπως μπάλες, αθλητικός εξοπλισμός. Το θέμα είναι ο τρόπος που θα γίνει αυτό προς τον παράγοντα, ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Μέσα σε αυτές τις σκέψεις είναι και κάποιες ανταποδοτικές δωρεάν διαιτησίες.

genial

Εθελοντική αιμοδοσία των φορέων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Στις 29/6 είναι η παγκόσμια ημέρα κράνους και ο ΣΕΠΑ μαζί με την ΕΠΣ Αχαΐας, με τον Σύνδεσμο Προπονητών και τον Σύνδεσμο Διαιτητών θα διοργανώσουν εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Γεωργίου από τις 18.00-21.00.

Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργου Νταγιούκλα περνώντας παράλληλα και το σημαντικό μήνυμα ότι οι μοτοσικλετιστές πρέπει πάντα να φορούν κράνος.

Ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή πριν ένα χρόνο και στην μνήμη του θα διεξαχθεί αυτή ιερή κίνηση από τους ανθρώπους που υπηρετούν το ερασιτεχνικό. Θα υπάρχουν και σχετικό πανό τα οποία θα τοποθετηθούν στα γήπεδα, ώστε να περαστούν διάφορα μηνύματα, όπως το «Κράνος σώζει ζωές».

 

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS