Ενημέρωση σχετικά με τους γιατρούς αγώνων

Η Ε.Π.Σ. Αχαΐας για λογαριασμό των σωματείων έστειλε αίτημα προς τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για την κάλυψη των αγώνων των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου. Στην περίπτωση που δεν δωθεί απάντηση στο αίτημα έως την έναρξη των επίσημων αγώνων η γηπεδούχος ομάδα υποχρεούται:

1) Να αναζητήσει ιατρό πριν την έναρξη του αγώνα ή στο ημίχρονο αυτού από τους φιλάθλους που παρευρίσκονται στο γήπεδο.

2)Εάν δεν ανευρεθεί ιατρός, τότε και μόνο, θα μπορεί να οριστεί νβοσηλευτής – διασώστης από την γηπεδούχο ομάδα.

Αντιπολίτευση ΕΠΣ Αχαΐας: «Τελικά όλα στην ζωή είναι χρήμα;»

Ανακοίνωση εξέδωσε η αντιπολίτευση της ΕΠΣΑ (Μπαλαφούτης, Γκοτσόπουλος, Πλούμης) με την οποία επιτίθεται στην διοίκηση αναφορικά με την προκήρυξη των παιδικών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά:

"Τόσο πολύ έχουμε χάσει την ευαισθησία, την ανθρωπιά μας, τις αξίες μας που διαχρονικά μας οδηγούσαν σαν λαό;

Ακούγοντας στην κλήρωση του πρωταθλήματός μας, την μπακαλίστικη ανάλυση του γραμματέα της ένωσής μας για τις υποδομές, η έκπληξη και ο προβληματισμός ήταν εύλογος.

Εντάξει, το περιεχόμενο δεν το είχε συντάξει ο ίδιος, αυτό το κατάλαβαν όλοι. Γιατί όμως δέχθηκε έστω να το παπαγαλίσει;

Τι προσπάθησε να μας πει εν τέλει; Ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι ευγνώμονες  που θα καταβάλουν 25 ευρώ για να παίζουν τα παιδιά τους στα πρωταθλήματα της ένωσής μας;

Η οικονομική αφαίμαξη σωματείων και παραγόντων συνεχίζεται με τους γονείς μέσω ακαδημιών;

Και αυτοί που δεν έχουν ή δεν θέλουν να καταβάλουν το συγκεκριμένο ποσό, διότι έχουν μια άλλη θεώρηση από τα πράγματα, αποκλείονται τα παιδιά τους από το πρωτάθλημα;

Ή πρέπει να φτάσουν στο εξευτελιστικό για κάθε γονιό που τον διέπει η αξιοπρέπεια, να τα πληρώσει η ακαδημία;

Πως μπορούν να δεχθούν κάτι τέτοιο; Και οι υπεύθυνοι των ακαδημιών τι κάνουν;

Κωφεύουν;

Όλα πλέον περνάνε επιδερμικά από πάνω μας;

Καμία αντίδραση;

Συμφωνούν;

Θλίψη και οργή είναι τα συνσισθήματα το λιγότερο που αισθάνεται  κάθε ένας από εμάς.

Η υποχρηματοδήτηση της ένωσής μας, οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής, δεν πρέπει να μας οδηγούν σε τακτικές ανάλγητες.

Η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη μεταξύ όλων εμάς  που ασχολούμαστε με το τοπικό μας ποδόσφαιρο συμπεριλαμβανομένων και των γονιών που τα παιδιά τους αγωνίζονται στις ακαδημίες της περιοχής, δεν χτίζονται με μεθόδους που ως μόνο κίνητρό τους έχουν το χρήμα.

Η προσπάθεια με το περιτύλιγμα να καλυφθεί η πραγματικότητα μέσα από παροχές δεν πείθει κανέναν για το πραγματικό κίνητρο του εγχειρήματος.

Τουλάχιστον ας το πούμε ευθέως. Είναι πιο αντρίκειο. Δεν έχουμε χρήματα και προσπαθούμε από παντού και με διάφορα τεχνάσματα να μαζέψουμε.

Η αναθεώρηση τέτοιων πρωτόγνωρων τακτικών για την ένωσή από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συμβουλίου μας, θα είναι απόφαση που θα σημάνει τον νέο δρόμο που θέλουμε όλοι για το ποδόσφαιρό μας.

Αναμένουμε.  Από την άλλη, συγχαρητήρια στην τεχνική επιτροπή για την ιδέα παιδιών με υποτροφία και σε όλες τις ακαδημίες που την υλοποιούν.

Πραγματικά και χωρίς αμφιβολία καινοτόμα και πρωτοποριακή προσπάθεια.

Υ.Γ. Όσο για το φιάσκο της κλήρωσης και την αναστάτωση που προκλήθηκε στα σωματεία, σαφώς και πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Πρέπει όμως στο μέλλον να είμαστε πιο σοβαροί και καλύτερα προετοιμασμένοι. Άλλωστε,υπάρχουν νέα παιδιά με πτυχία εξειδικευμένα με την τεχνολογία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, κάνοντας παράλληλα και την πρακτική τους".

Σπουδαίο σεμινάριο πραγματοποιεί ο Σ.Ε.Π.Α.

Ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαϊας προσκαλεί όλους τους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, στο Σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στα Γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αχαϊας (Αχιλλέα Παράσχου 3, Περιοχή Πελεκανεϊκα)

Οι ενότητες του Σεμιναρίου θα είναι οι εξής :

α. Ο ρόλος του Σ.Ε.Π.Α. στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
β. Οι φετινές αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας

Την παρουσίαση για την 1η ενότητα θα κάνει ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Α. Κώστας Αγοράκης, ενώ τις αλλαγές στους κανονισμούς θα αναλύσει ο εκπαιδευτής διαιτησίας κ. Σωτήρης Τηλιγάδας.

Θεωρούμε αναγκαία την παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών για την σωστότερη ενημέρωση γύρω από τα δύο σοβαρά αυτά θέματα, ενώ ακόμα πιο επιβεβλημένη είναι η παρουσία των αρχηγών των ομάδων, ώστε να μεταφέρουν τα λεγόμενα που θα ακουστούν στους συμπαίκτες τους.

Ο Σ.Ε.Π.Α. ευχαριστεί θερμά τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αχαϊας για την παραχώρηση της αίθουσας.

Σπουδαία κίνηση του Δήμου Πατρέων στα Δημοτικά γήπεδα

Άλλη μια σπουδαία κίνηση που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον του για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έκανε ο Δήμος Πατρέων με τον υπέυθυνο του κ. Καραγκούνη, ο οποίος έφερε στο γήπεδο Ζαρουχλεϊκων ένα φορείο και ένα φαρμακείο.

Αναμένεται να ακολουθήσει ανάλογη κίνηση και για τα υπόλοιπα Δημοτικά γήπεδα, ενώ ήδη έχουν γίνει κινήσεις το προηγούμενο διάστημα που τα έχουν κάνει καλύτερα, όπως τα βαψίματα περιμετρικά.

Αξίζει ένα μπράβο στον Δήμο Πατρέων και ιδιαίτερα στον κ. Καραγκούνη, ο οποίος πραγματικά είναι πρωτεργάτης αυτών των κινήσεων.

Βρέθηκε λύση με τους γιατρούς αγώνων

Μετά τις αντιδράσεις πολλών Ενώσεων η ΕΠΟ σύμφωνα με πληροφορίες θα τροποποιήσει όσα ισχύουν σχετικά με την ύπαρξη γιατρών.

Με απόφαση της απαιτείτο παρουσία εγγεγραμμένου ιατρού στα μητρώα ιατρικών συλλόγων, ενώ πλέον επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς σύμφωνα με το οποίο χρέη γιατρού μπορούν να έχουν και οι διασώστες.

Αυτούς θα τιμήσει η Ε.Π.Σ. Αχαΐας

Στο πλαίσιο των κληρώσεων των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ.Α., που θα γίνουν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας», η Ε.Π.Σ. Αχαΐας αποφάσισε να τιμήσει τους εξής:

• Την Πατρινή πρωταθλήτρια της κολύμβησης ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ.

•Την μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΑΧΟΥ.

• Την μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Επίσης, θα απονεμηθούν Κύπελλα Ηθους (για την περίοδο 2016-17) στα εξής σωματεία: Αίας Πατρών, Διαγόρας 2010, Εθνικός Αγίου, Ολυμπιακός Πατρών, Πολύτεκνος, Πρωτέας, Φωστήρας Οβρυάς.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS