Άθλος Πατρέων: Ενημερωτική εκδήλωση για τη σημασία του αθλητισμού στην εφηβική ζωή

«Η σημασία του αθλητισμού στην εφηβική ζωή – Στόχοι και βελτίωση των επιδόσεων» είναι ο τίτλος ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΓΣ Άθλος Πατρέων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , με ενδιαφέρουσα θεματολογία προσανατολισμένη στην εφηβική ηλικία, που στοχεύει στο να εντοπίσει τους σημαντικούς εκείνους παράγοντες που συνεισφέρουν στην εφηβική εκτόνωση, αλλά και σταθεροποίηση της μεγίστης απόδοσης του ατόμου.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί πόσο ο αθλητισμός μπορεί να συνεισφέρει στη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ισορροπία του οργανισμού. Παράλληλα να επισημάνει πως η κατάλληλη διατροφή συμβάλλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης, στην αύξηση της αντοχής στη βελτίωση των δεξιοτήτων, αλλά και της αντίληψης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 και ώρα 7.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (α’ όροφος) του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, στην Πάτρα, με σκοπό να εξατομικεύσει σε παραμέτρους που συντελούν στην εξισορρόπηση της εφηβικής ζωής μέσα από τον αθλητισμό.

Μεταξύ των εισηγητών, ο Δρ. Μιχαήλ Κατσικαδέλης, σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής θα προσεγγίσει το θέμα “Εφηβικός Αθλητισμός – Προσεγγίζοντας τον αθλητισμό με τα μάτια των Εφήβων”, ο ψυχολόγος Κωνσταντίνος Βανδώρος, με ειδίκευση στη σχολική ψυχολογία, όπως και στη διαπαιδαγώγηση παιδιών κι εφήβων, θα αναφερθεί στο θέμα “Δυνατή ψυχή και ασφαλές σώμα”, ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στην αθλητική διατροφή.

444990781_955926749871798_4283035095253754703_n_1.jpg