Έβδομη η Νόρα Δράκου στα 50μ ύπτιο

Η Πατρινή Νόρα Δράκου, κολύμπησε στον όγδοο τελικό της καριέρας της (τρίτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη (το έκτο της καριέρας της), και με επίδοση 28.11 στα 50 ύπτιο κατέλαβε την 7η θέση.

«Ήθελα ένα χρόνο κάτω από τα 28” αλλά δεν το κρύβω πως απόλαυσα τον τελικό», είπε η Δράκου στην κάμερα της ΕΡΤ3 και συνέχισε: «Το μετάλλιο απαιτούσε χρόνο στο 27.50, είχα προετοιμασθεί για χρόνους κοντά στο 27.70 αλλά δεν μου βγήκε. Το μετάλλιο αποδείχθηκε πολύ δύσκολη υπόθεση. Πέρασα πολλά να φθάσω μέχρι εδώ. Αύριο (15/8) έχω τα 50μ ελεύθερο, έχω δουλέψει πολύ και για αυτό το αγώνισμα. Το πρώτο βήμα είναι να περάσω στον ημιτελικό αλλά θα ήθελα να ζήσω πάλι την ατμόσφαιρα ενός τελικού. Δεν είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση αλλά θα το προσπαθήσω πολύ».

Νίκησε με χρόνο 27.27 η Αναλιά Πιγκρέ, που χάρισε στη Γαλλία τον πρώτο τίτλο της στο αγώνισμα. Δεύτερη τερμάτισε η Ιταλίδα Σίλβια Σκάλια με 27.53 και τρίτη ο Ολλανδή Μάικε Ντε Βάαρντ με 27.54, που άφησε εκτός βάθρου τη συμπατριώτισσά της και κάτοχο του τίτλου, Κίρα Τουσάιντ.