Έτσι θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας

Συνολικά θα προβιβαστούν στην Β’ Κατηγορία ΤΕΣΣΕΡΑ (4) σωματεία.

Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα σε κάθε Όμιλο ξεχωριστά, θα ανέρχονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην Β’ Κατηγορία.

Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 2η, 3η, 4η και 5η (σε κάθε Όμιλο ξεχωριστά) θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα ενός γύρου (πλέι-οφς) σε ουδέτερες έδρες, ώστε να ανέλθει στην Α’ Κατηγορία ακόμα μια ομάδα από κάθε Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των πλέι-οφς, θα προκύπτει ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την 5η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.

Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 2η, 3η και 4η θέση την κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 5η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες πλέι-οφς.

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες πλέι-οφς ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, στα αποτελέσματα πλέι-οφς. Θα γίνει κλήρωση για την σειρά των αγώνων πλέι-οφς.

Στην περίπτωση που ανέλθει ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας στην Γ’ Εθνική τότε οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση στους αγώνες πλέι-οφς και στους 2 ομίλους θα αγωνιστούν για μια ακόμα θέση ανόδου σε αγώνα μπαράζ (με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί) σε ουδέτερη έδρα που θα οριστεί από την ΕΠΣΑ.