Έτσι παίρνει την άνοδο ο Απόλλων Πατρών

To πρωτάθλημα της Α2 επαναρχίζει, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Ομοσπονδία, το Σάββατο 3 Απριλίου με την 6η αγωνιστική.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την ΕΟΚ το πρωτάθλημα επαναρχίζει από την 6η αγωνιστική και θα συνεχιστεί με τις αγωνιστικές που απομένουν ως το τέλος του α’ γύρου. Στη συνέχεια οι ομάδες που θα είναι στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας (μόνο αυτές) θα παίξουν στον β’ γύρο και όλες οι υπόλοιπες θα ολοκληρώσουν πρόωρα τη σεζόν.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή μετά την ολοκλήρωση του β΄γύρου θα κερδίσει απευθείας την άνοδο της στη Basket League και θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

-Στη β’ φάση, δηλαδή στα play-offs θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από τη 2η έως την 5η θέση και θα παίξουν ως εξής:

Α2-Α5, Α3-Α4. Οι νικήτριες θα παίξουν μεταξύ τους για τις θέσεις 2-3 με έπαθλο το δεύτερο εισιτήριο για τη Basket League και οι ηττημένες για τις θέσεις 4-5. Νικήτριες θα αναδειχθούν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τρεις νίκες μεταφέροντας τα αποτελέσματα από τα μεταξύ τους παιχνίδια του α’ γύρου (κανονική περίοδος). Το πλεονέκτημα έδρας θα έχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν σε ψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο.

Δεν θα γίνουν play-out και αυτό σημαίνει ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα. Όμως: Όσες ομάδες δηλώσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αυτές θα ολοκληρώσουν εδώ τη σεζόν χωρίς καμία ποινή! Όμως εάν δηλώσουν συμμετοχή, αλλά και αποχωρήσουν αργότερα, τότε θα επιβληθούν σε αυτές οι ποινές που προβλέπονται στην ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι του Σαββάτου του Oscar Απόλλων Πάτρας με την Γ.Σ. Ελευθερούπολης στις 5 μ.μ. στο κλειστό της Περιβόλας για την 6η αγωνιστική της Α2, θα καλυφθεί διαδικτυακά από το κανάλι της ΕΟΚ, σε μια παραγωγή της web–sportstats.gr σε περιγραφή του Γιώργου Παντελή, με τον ίδιο τρόπο που καλύφθηκαν τα τρία πρώτα παιχνίδια. Ο ακριβής Σύνδεσμος θα σας γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση την ημέρα του αγώνα.