Αναβαθμίζεται το γήπεδο Γλαύκου – Eσπέρου στα Κρύα Ιτεών

Τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου Γλαύκου στα Κρύα Ιτεών, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας καθορίστηκαν σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 σε συνάντηση εργασίας υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ενώ ακολούθησε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Βασίλη Γιαννόπουλου, με τον Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης, Κωνσταντίνο Μαρλαφέκα, παρουσία του Γενικού Αρχηγού, Γιώργου Ροκανά..

Με τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν πρόκειται να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος αθλητικός χώρος, ικανός να φιλοξενεί διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, πανελλήνιους αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αγώνες των Εθνικών κατηγοριών και τοπικών πρωταθλημάτων. Παράλληλα θα καλύπτει τις ανάγκες της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης, όπου προπονούνται γύρω στους 300 αθλητές και αθλήτριες.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός γηπέδου Αθλητικής Ένωσης Γλαύκου – Εσπέρου Πατρων (ΑΕΓΕΠ) στα Κρύα Ιτεών», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, με εφασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα ανάπτυξης (πρώην ΠΔΕ) στο πλαίσιο του οποίου μεταξύ άλλων θα γίνει η αντικατάσταση της επικάλυψης της στέγης με θερμομονωτικά πάνελ, με αποτέλεσμα την ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για αθλητές και θεατές. Επίσης θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά σώματα με νέας τεχνολογίας τύπου led, ενώ προβλέπεται η επισκευή του ξύλινου παρκέ του αγωνιστικού χώρου αναβαθμίζοντας την ασφάλεια των αθλουμένων.