Αναδιάρθρωση, αλλά με πλάνο τριετίας

Αυτές σε γενικές γραμμές ήταν οι τοποθετήσεις του κ. Λεουτσάκου, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “FM 100 Ράδιο Ζυγός”.

Σε κάθε περίπτωση, για μία ακόμα φορά εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέλλον των δύο κατηγοριών. Επίσης ενδιαφέρον είχαν αυτά που είπε για τα χρήματα που οφείλονται στις ομάδες από την ΕΡΤ, λέγοντας πως «απαιτείται πολιτική βούληση για να παρθούν τα υπόλοιπα χρήματα».

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του είναι οι εξής: 

«Τις αναδιαρθρώσεις δεν τις κάνουνε οι Λίγκες, εμείς προτάσεις θα κάνουμε, αν δεν έρθει νομοθετική ρύθμιση και δεν πάει στην ΕΠΟ πώς θα περάσει; Μπορεί ο Λεουτσάκος να θέλει να έρθουν 150 ομάδες, να ανέβουν όλοι, το θέμα είναι η επόμενη μέρα των ομάδων. Ολα έχουν να κάνουν με το οικονομικό σκέλος. Αν υπάρχει ένα πλάνο τριετίας και μπορούν να αντέξουν οι ομάδες, καλώς, αλλά να μην μιλάμε για αναδιάρθρωση ενός χρόνου και μετά να δημιουργηθούν χρέη από τις ομάδες».

Για την τωρινή κατάσταση της πλήρους αβεβαιότητας λόγω κορωνοϊού: 

«Η Σούπερ Λιγκ 2 έχει στείλει ένα αίτημα για ατομικές προπονήσεις και θα κάνουμε μία τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για να δούμε πώς αυτό μπορεί να γίνει, το πρωτόκολλο, τα κόστη, όλα αυτά. Η Φούτμπολ Λιγκ παραμένει σε αναστολή με την απόφασή της. Η επανέναρξη εχει να κάνει και με το οικονομικό σκέλος. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι και οι πιο αδικημένες, αλλιώς τα περίμεναν, αλλιώς τα βρήκαν.

Το ποδόσφαιρο είναι σε ομηρία τώρα. Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη απόφαση από την κυβέρνηση. Θέλουμε να δούμε τι θα πει η ΕΠΟ γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση ούτε από εκεί. Εχουν ρίξει το μπαλάκι στις ομάδες που δεν είναι ομάδες Σούπερ Λιγκ για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με δίμηνη και τρίμηνη αναστολή και γενικώς η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου θα είναι πολύ πιο δύσκολη».

Για την ΕΡΤ: «Είναι αναγκαίο να βοηθήσει η ΕΡΤ στην παρούσα φάση. Είναι απαραίτητο. Αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς φιλάθλους και έχουμε τον χειμώνα πάλι καραντίνες, ο κόσμος δεν θα πρέπει να βλέπει θέαμα αφού θα απαγορεύεται να πας στο γήπεδο; Χωρίς τη συμπαράσταση της Πολιτείας δεν πρόκειται να γίνει κάτι».

Για τα χρήματα που οφείλονται στις ομάδες από το τωρινό συμβόλαιο:

 «Δεν είναι εύκολο η ΕΡΤ να δώσει χρήματα, αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα… Εχουμε στείλει επιστολή πάντως. Απαιτείται πολιτική βούληση για να παρθούν τα υπόλοιπα χρήματα. Απ’ ό,τι λένε μέχρι το Δεκέμβριο δύσκολο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με κόσμο. Δεν έχουμε για του χρόνου τηλεοπτικό συμβόλαιο ούτε η Φούτμπολ Λιγκ ούτε η Σούπερ Λιγκ 2. Θα πρέπει να δούμε και τις προθέσεις της κυβέρνησης για το αν θέλει να βοηθήσει και πρέπει να βοηθήσει».

Για τα συμβόλαια παικτών και προπονητών στη ΣΛ2: 

«Η κάθε ομάδα και ο πρόεδρος θα πρέπει να έρθει σε συννενόηση με τους παίκτες, γιατί και αυτοί είναι εργαζόμενοι και θα πρέπει να καταλάβουν και αυτοί ότι θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτή τη συγκυρία. Προέχει σε πρώτη φάση αν μπορούν να παίξουν με ασφάλεια οι παίκτες γιατί μιλάμε για υγεία. Γιατί αν γίνει κάτι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στις τοπικές κοινωνίες. Προσπαθώ μέσα από κάποιες συναντήσεις που κάνω αυτή την εβδομάδα να δω το όλο κόστος των τεστ, το πόσο κοστίζει για την κάθε ομάδα και αν μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα για να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες. Θα πρέπει να δούμε και αν η Πολιτεία μέσω κάποιων προγραμμάτων μπορεί να βοηθήσει. Για την υγεία των αθλητών πρόκειται. Είμαστε όμως σε αχαρτογράφητα νερά και ψάχνουμε κάθε μέρα».