Σε τροχιά σημαντικών αλλαγών μπαίνει το γήπεδο Μιντιλογλίου, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να «κατεβάσει ρολά» για περίπου ενάμιση μήνα. Η απόφαση αφορά την επανασπορά του αγωνιστικού χώρου, μια παρέμβαση που θεωρείται απολύτως αναγκαία από τη διοίκηση του Αστέρα, προκειμένου το γήπεδο να επανέλθει σε άριστη κατάσταση.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Πλέγας, άνθρωπος που φροντίζει καθημερινά προσωπικά για κάθε λεπτομέρεια του γηπέδου, έχει ήδη καταλήξει στον χρονικό ορίζοντα, το κλείσιμο θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Πήγασο, στα τέλη Νοεμβρίου. Στο διάστημα που το γήπεδο θα παραμένει κλειστό, ο Αστέρας θα φιλοξενηθεί σε άλλη έδρα για τις εντός έδρας υποχρεώσεις του.
Ο Νίκος Πλέγας, ο οποίος δαπανά κάθε χρόνο περίπου 4.000 ευρώ για τη συντήρηση του γηπέδου, εξηγεί ότι η επένδυση στις εγκαταστάσεις είναι προτεραιότητα για τον σύλλογο: «Το γήπεδο κοστίζει όσο δύο παίκτες Α’ κατηγορίας, αλλά εμείς θέλουμε γήπεδο και παίκτες. Κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διατηρούμε τον αγωνιστικό χώρο σε άριστη κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά στον “Νεολόγο”.
Οι κινήσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Στα πλάνα της διοίκησης βρίσκεται ένα ακόμη μεγαλύτερο έργο: η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου στο Μιντιλόγλι. Η σκέψη του προέδρου περιλαμβάνει τη μεταφορά ολόκληρης της εγκατάστασης του γηπέδου του Θησέα, όπου σήμερα λειτουργούν οι ακαδημίες, στον χώρο του γηπέδου Μιντιλογλίου.
Το σχέδιο προβλέπει μεταφορά του τάπητα, του φωτισμού, των δικτύων και όποιων άλλων υποδομών υπάρχουν στο γήπεδο του Θησέα, ώστε να δημιουργηθεί ενιαίο αθλητικό συγκρότημα. Συγκεκριμένα, το γήπεδο 7×7 προορίζεται να τοποθετηθεί πίσω από την κάτω εστία του γηπέδου Μιντιλογλίου, προσφέροντας έναν νέο χώρο προπόνησης για τα τμήματα υποδομής.
Στόχος της διοίκησης είναι ξεκάθαρος, οι ακαδημίες και η ανδρική ομάδα να στεγάζονται στον ίδιο χώρο, προσφέροντας στο Μιντιλόγλι ένα πλήρες και οργανωμένο αθλητικό κέντρο που θα καλύπτει τις ανάγκες του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια.







