Γιώργος Σωτηρόπουλος: “Λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα με την κατασκευή του γηπέδου στην Οβρυά”

Στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3 μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου την Τρίτη (21/4) και κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, όμως φυσικά μίλησε και για τις εργασίες που γίνονται στο γήπεδο της Οβρυάς το οποίο ετοιμάζεται για να γίνει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο έτσι ώστε να φιλοξενήσει την Παναχαϊκή.

Μάλιστα, μιλώντας για το γήπεδο στην Οβρυά, έδωσε και κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με τις εργασίες που θα γίνουν εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Σχετικά με τον κορονοϊό:

“Εύχομαι να έχουμε υγεία, που είναι το βασικότερο και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Νομίζω φάνηκε με τον πλέον τρανταχτό τρόπο ότι η υγεία δεν είναι δεδομένη. Παλιότερα το λέγαμε από συνήθεια, αλλά τώρα είναι ευκαιρία να εκτιμήσουμε το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς. Είναι επίσης μία ευκαιρία για όλους εμάς να αναθεωρήσουμε τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Να δούμε κάποια πράγματα στη ζωή μας διαφορετικά”.

Για το πόσο επηρέασε ο κορονοϊός την Παναχαϊκή και τα όσα πήγαν να ξεκινήσουν με την έλευση του Γιώργου Μπάρλου:

“Ήταν αναμενόμενο στην αρχή να μουδιάσουμε. Όταν προέκυψε η πανδημία, δεν ήμασταν μαθημένοι σε μία τέτοια κατάσταση. Περίπου στα μέσα Μαρτίου επηρεάστηκε και η Παναχαϊκή άμεσα, καθώς σταμάτησαν οι προπονήσεις και εμείς δεν πηγαίναμε πλέον στα γραφεία. Έπρεπε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που προέκυψαν λόγω του ιού και να μπούμε στο κλίμα. Δεν είχαμε εμπειρία σε κάτι τέτοιο. Προς τα τέλη Φεβρουαρίου, έγινε η αλλαγή στα διοικητικά της ομάδας με την είσοδο του κ. Μπάρλου. Με το καλημέρα νομίζω έκανε κινήσεις για να επανέλθει το ποδοσφαιρικό τμήμα στην κανονικότητα. Ο ιός και να μην το θέλαμε κάπως μας πάγωσε. Νομίζω όμως έχοντας περάσει τόσες μέρες, ότι η Παναχαϊκή και η διοίκηση της δεν έχασε χρόνο. Σε αυτή την περίοδο, λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα για την ομάδα. Αναφέρομαι στο προπονητικό κέντρο που ετοιμάζεται στο πρώην γήπεδο του Φωστήρα στην Οβρυά. Μόλις υλοποιηθεί το έργο η Παναχαϊκή θα λύσει τεράστιο πρόβλημα πολλών ετών. Μία ομάδα με το μέγεθος της Παναχαϊκής δεν ήταν δυνατόν να μην έχει ένα γήπεδο για να κάνει προπόνηση. Δεν λέω από την μία μέρα στην άλλη να φτιάξουμε προπονητικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά σε κάθε περίπτωση δημιουργείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα προπονητικό κέντρο αντάξιο των αναγκών και της ιστορίας της Παναχαϊκής. Επομένως, η διοίκηση εκμεταλλεύτηκε το κενό διάστημα ρίχνοντας το βάρος στο προπονητικό. Εκτός από το βοηθητικό έχουν γίνει και άλλες σημαντικές κινήσεις όλο αυτό το διάστημα. Όπως για παράδειγμα το επίδομα των 800 ευρώ. Για να το πάρουν οι εργαζόμενοι της ΠΑΕ έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις και να λυθούν θέματα. Δεν ήταν δεδομένο ότι αυτό το επίδομα θα το έπαιρνε ο κόσμος που εργάζεται στην ομάδα. Χρειάστηκε ειδική διαδικασία και η ΠΑΕ λειτούργησε γρήγορα και σωστά. Η Παναχαϊκή δείχνει ότι στο κομμάτι της διοίκησης της και των στελεχών της λειτουργεί άψογα γνωρίζοντας πως να κινηθεί. Όλος ο οργανισμός της ομάδας λειτουργεί κανονικά και είναι σε εγρήγορση. Γίνονται πράγματα που μπορεί να μην φαίνονται στον κόσμο, αλλά βοηθούν την ΠΑΕ σε εσωτερικό επίπεδο”.

Για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών:

“Δεν είναι σωστό να δώσω χρονοδιάγραμμα. Σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι πολύ πριν το φθινόπωρο. Ωστόσο σε τέτοια έργα πάντα ίσως προκύπτουν θέματα καθημερινά που χρίζουν επίλυσης και ίσως πηγαίνουν λίγο πίσω την υλοποίηση του έργου. Πάντως, αρδευτικά είναι τα πάντα έτοιμα και μετά τη σπορά της προηγούμενης εβδομάδας, ο αγωνιστικός χώρος σιγά-σιγά θα πάρει μορφή. Όσον αφορά τις υπόλοιπες εργασίες, το γήπεδο θα ντυθεί στα “κοκκινόμαυρα”. Περιμετρικά με ειδικό πανί θα καλυφθεί ο χώρος με τα χρώματα της Παναχαϊκής. Οι χώροι που θα χρησιμοποιούν οι παίκτες, το επιτελείο και τα διοικητικά στελέχη, επίσης θα βελτιωθούν για να παρέχουν όλες τις ανέσεις. Υπάρχει κόσμος που δουλεύει καθημερινά για το έργο. Είναι σημαντικό επίσης ότι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Μπάρλου πέρα από την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ βοηθούν για να τρέχουν γρήγορα τα έργα, καθώς έχει μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι τέτοιων εργασιών”.

Για το αν υπάρξει επανεκκίνηση του πρωταθλήματος:

“Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος εκτίμηση. Ο κ. Αυγενάκης δηλώνει αισιόδοξος ότι θα παίξουμε ξανά. Σαν ΠΑΕ, είμαστε απολύτως έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Θα προσαρμοστούμε σε ότι προκύψει. Από κει και πέρα, προσωπικά δεν βλέπω τόσο απλό το σενάριο να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Είναι λίγο μπερδεμένο. Πρέπει να δούμε πέραν του κ. Αυγενάκη τι θα πουν οι αρμόδιοι στο κομμάτι της υγείας. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας έστω και αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, έχει τουλάχιστον 100 άτομα μέσα. Θέλω να πιστεύω ότι αν αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι αρμόδιοι θα εγγυούνται την ομαλότητα. Αλλά όλα μεταβάλλονται. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα γίνει”.

Τέλος σχολίασε και το πόσο επηρεάζει την δουλειά των αθλητικών συντακτών ο κορονοϊός:

“Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το αθλητικό ρεπορτάζ έχουμε πρόβλημα. Όταν η ασχολία μας είναι οι αθλητικές δραστηριότητες και αυτές δεν υπάρχουν, τότε είναι δύσκολο καθημερινά να έχεις αντικείμενο για ρεπορτάζ. Δεν γίνεται να υπάρχει πάντα κάτι, όταν έχουν σταματήσει τα πάντα. Ελπίζω να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή η κατάσταση”.

Ακούστε και το ηχητικό ΕΔΩ