Από τα ελληνικά γήπεδα στο… καυτό ποδοσφαιρικό τοπίο της Σαουδικής Αραβίας. Ο Γιώργος Φουσέκης, Αιγιώτης στην καταγωγή, κάνει περήφανη την Ελλάδα, συνεχίζοντας την προπονητική του διαδρομή εκτός συνόρων. Αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του για έναν νέο, συναρπαστικό προορισμό. Τη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα την Al Qadsiah.
Η μεταγραφή του στην Αραβική Χερσόνησο δεν ήταν απλώς μια αλλαγή σελίδας. Ήταν μια απόφαση που είχε και επαγγελματικά, αλλά και οικονομικά κίνητρα, αφού οι απολαβές στα κλαμπ της περιοχής είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλές και καθοριστικές για κάθε σοβαρό επαγγελματία του χώρου.
Ο Γιώργος Φουσέκης ανέλαβε τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων στην γυναικεία ομάδα της Al Qadsiah, η οποία αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία του πρωταθλήματος Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα οργανωμένο σύλλογο, με ισχυρή ελληνική παρουσία.

Γενική διευθύντρια είναι η Κατερίνα Φαλίδα, επίσης Ελληνίδα, ενώ και στο υπόλοιπο τεχνικό τιμ υπάρχουν αρκετοί Έλληνες, δημιουργώντας ένα μικρό “ελληνικό νησί” στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.
Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Πορτογάλος Luís Andrade, ενώ στον ανδρικό τομέα του συλλόγου έχουν περάσει ονόματα-θρύλοι όπως ο Μίτσελ, με παίκτες όπως ο Ομπαμεγιάνγκ, καταδεικνύοντας τη φιλοδοξία και τη δυναμική του συλλόγου συνολικά.

Στο κατώφλι της κορυφής
Πριν από λίγες εβδομάδες, η ομάδα της Al Qadsiah βρέθηκε στον τελικό του SAFF Women’s Cup, αντιμετωπίζοντας την Al Ahli. Παρά την εξαιρετική προσπάθεια και το δυνατό πάθος που έδειξαν οι παίκτριες, γνώρισαν την ήττα με 2-1, κατακτώντας τελικά τη δεύτερη θέση.
Ο Γιώργος Φουσέκης, σε δηλώσεις του μετά τον τελικό, εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την πορεία της ομάδας:
“Πολύ υπερήφανος γι’ αυτήν τη σπουδαία ομάδα! Τελικός κυπέλλου, δεύτερη θέση. Μπράβο σε όλες!”
Τα λόγια του μαρτυρούν όχι μόνο την αφοσίωσή του στο έργο του, αλλά και το πάθος που τον χαρακτηρίζει ως προπονητή, ανεξαρτήτως χώρας ή κατηγορίας.

Ο Έλληνας που χτίζει χαρακτήρες
Ο Γιώργος Φουσέκης δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος που προπονεί τερματοφύλακες. Είναι ένας coach με όραμα, συνέπεια και διάθεση να προσφέρει και να εξελιχθεί. Η μετάβασή του στη Σαουδική Αραβία αποτελεί ακόμα ένα κεφάλαιο σε μια πορεία που μόνο ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί.
Από το Αίγιο, μέχρι τα γήπεδα του Παναθηναϊκού και τώρα στη Μέση Ανατολή, συνεχίζει να αποδεικνύει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανθρώπους που μπορούν να διαπρέψουν στο παγκόσμιο στερέωμα.