“Γλυκιά” ήττα και άνοδος στην ελίτ της Ευρώπης

Την ήττα με 4-3 στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια και η παράταση) γνώρισε η Εθνική Ομάδα Beach Soccer των Ανδρών από το Καζακστάν, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της στη φάση των ομίλων της Euro Beach Soccer League (Division B), της επίσημης διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, οι αγώνες της οποίας διεξάγονται στο Κισινάου της Μολδαβίας.

Ωστόσο η ήττα για την Ελλάδα ελάχιστη σημασία έχει, αφού με τους 6 βαθμούς που συγκέντρωσε, τερμάτισε ως καλύτερη 2η των τριών ομίλων. Κάτι που σημαίνει ότι προκρίνεται στην τετράδα της Division B και αυτόματα προβιβάζεται στην Division A.

Για την Εθνική μας ομάδα, η οποία μετά το δύο στα δύο κόντρα σε Γεωργία και Νορβηγία γνώρισε από το Καζακστάν τη μοναδική της ήττα στη διοργάνωση, σκόραραν ο Γιάννης Σκούρτας και ο Ανδρέας Κατσούλης, οι οποίοι έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα στην Ελλάδα, αλλά οι αντίπαλοί μας ισοφάρισαν ισάριθμες.

Με το 2-2 να παραμένει και μετά την τρίλεπτη παράσταση, ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου το Καζακστάν ήταν πιο τυχερό και πιο εύστοχο και επικράτησε με 4-3 (δύο χαμένα πέναλτι το Καζακστάν, τρία χαμένα πέναλτι η Ελλάδα).

* Στο άλλο παιχνίδι του 3ου ομίλου η Νορβηγία επικράτησε 3-2 της Γεωργίας.

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Καζακστάν 7β, Ελλάδα 6β, Νορβηγία 3β, Γεωργία 0β.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η νίκη στα πέναλτι δίνει 1 βαθμό και όχι 3.