Γ’ Εθνική: Κυκλοφόρησε σενάριο-«βόμβα» για τους ομίλους, αλλά…

Aναστάτωση προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες στις ομάδες της Αχαΐας που θα συμμετάσχουν στη νέα Γ’ Εθνική ένα δημοσίευμα που έκανε λόγο για τον πιθανό καταρτισμό των ομίλων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο, η Παναχαϊκή, ο Ατρόμητος Πατρών και ο Παναιγιάλειος επρόκειτο να τοποθετηθούν σε όμιλο με νησιωτικές ομάδες, εξέλιξη που θα επιβάρυνε σημαντικά το αγωνιστικό και οικονομικό τους πρόγραμμα. Ωστόσο, το δημοσίευμα δεν συνοδευόταν από κάποια επίσημη ενημέρωση ή στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του.

Άλλωστε, όπως τονίζεται από ανθρώπους που γνωρίζουν τις διαδικασίες της Ομοσπονδίας, είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχει αυτή τη στιγμή οριστικό ή έστω προσχέδιο ομίλων, από τη στιγμή που οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων ολοκληρώνονται στις 3 Ιουλίου. Μέχρι τότε, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ποιες ομάδες θα δηλώσουν τελικά συμμετοχή και ποιες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα τις κρατήσουν εκτός πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Βασίλη Σιδέρη, ο οποίος μιλώντας στη «Δίκη» χαρακτήρισε τα σχετικά σενάρια «καταφανώς ανυπόστατα», βάζοντας ουσιαστικά τέλος στη φημολογία που αναπτύχθηκε.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις αποφάσεις που αφορούν τη δομή της νέας Γ’ Εθνικής. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν από το περιβάλλον της Ομοσπονδίας, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο ανόδου επιπλέον ομάδων από τα τοπικά πρωταθλήματα, όπως δευτεραθλητριών ή ακόμη και τριταθλητριών Ενώσεων, παρά η δικαστική δικαίωση των έξι ομάδων (μεταξύ αυτών και η Θύελλα Πατρών) που επιδιώκουν να διατηρήσουν τη θέση τους στην κατηγορία μέσω νομικών ενεργειών.

Με λίγα λόγια, το τοπίο για τη νέα Γ’ Εθνική παραμένει ρευστό και οποιαδήποτε συζήτηση για οριστικούς ομίλους θεωρείται, τουλάχιστον για την ώρα, πρόωρη.