Γ. Οικονόμου: “Το μητρώο θα συνεχίσει να υφίσταται για τα σωματεία, παρά τις αντιρρήσεις της ΕΠΟ”

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου έστειλε μηνύματα στην ομιλία του στη Βουλή.

Αναλυτικά όσα είπε:

–“Oι επιχορηγήσεις (σ.σ. στον αθλητισμό) θα είναι εμπλουτισμένες και με τον πόρο από το στοίχημα, που θα ισχύει και για το επόμενο διάστημα…”

– “Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδουμε και στη χρηστή διοίκηση των αθλητικών οργανισμών. Βασική μας προτεραιότητα είναι η προαγωγή του Μητρώου Αθλητικών Φορέων όπου, με ιεραρχική δομή, θα ξεκινάει από τις ομοσπονδίες και θα καταλήγει στους αθλητές. Η απεικόνιση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα πλήρους διαφάνειας στο αθλητικό πεδίο.”Όπως γίνεται αντιληπτό το μητρώο θα επεκταθεί και στις ομοσπονδίες ενώ θα συνεχίσει να υφίσταται για τα ερασιτεχνικά σωματεία, παρά τις αντιρρήσεις της ΕΠΟ.

-“Είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε στο πλαίσιο που ορίζουν οι εθνικοί νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις, ώστε το αθλητικό προϊόν που θα προσφέρεται στον Έλληνα φίλαθλο να είναι ποιοτικό, θελκτικό και υγιές.Η τοξικότητα στην πολιτική αποδοκιμάστηκε εμφατικά στις πρόσφατες εκλογές και είναι η ώρα να την αφήσουμε οριστικά πίσω μας και στον επαγγελματικό αθλητισμό. Η κοινωνία μας έχει αποδείξει ότι προηγείται και απαιτεί τολμηρές επιλογές. Οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες θα μας βρουν αποφασισμένους συμπαραστάτες αν θέλουν να αναβαθμίσουν το προϊόν τους.”