Δεν υπάρχει περίπτωση κληρώσεων για άνοδο

Πολλά έχουν γραφτεί περί κληρώσεων σε ότι αφορά την άνοδο από την πρώτη κατηγορία της κάθε ένωσης στη Γ΄ Εθνική.

Η ΕΠΟ με την απόφασή της 35/29-04-2020 , αναφέρει ότι η ομάδα που προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική είναι η πρώτη του βαθμολογικού πίνακα. Δεν αναφέρει βέβαια τι θα γίνει με τις ενώσεις που ανεβάζουν δύο ομάδες (πχ. η ΕΠΣ Μακεδονίας). Όμως εξυπακούεται ότι το ίδιο ισχύει και εκεί. Η ομάδα που είναι δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα ανεβαίνει αυτόματα στη Γ΄Εθνική.

Για να γίνουν κληρώσεις, θα πρέπει η ΕΠΟ να τροποποιήσει την παρακάτω απόφαση, πράγμα που είναι μάλλον αδύνατο, σύμφωνα με δημοσίευμα του insport.gr! Σε περίπτωση «κλήρωσης» και από τη στιγμή που αυτό δεν προβλέπεται από πουθενά, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ, θα δημιουργηθούν προβλήματα ενστάσεων κλπ.

Η ΕΠΟ από τη στιγμή που αποκλείει αγώνες, αποφάσισε ξεκάθαρα να ανεβούν αυτοί που είναι πρώτοι στη βαθμολογία και η κλήρωση με μπαλάκια κτλ δεν μπορεί να γίνει. Απορούμε ειλικρινά καθώς οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να είχαν διαβάσει την απόφαση της ΕΠΟ. Κλήρωση προβλέπεται μόνο για το ποια ομάδα θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδας 2020-21.

Έτσι σε ότι αφορά την ΕΠΣ Μακεδονίας μετά τον Εθνικό Σοχού, στη Γ’ Εθνική ανέρχεται ο ΠΑΟ Κουφαλίων, εκτός αν η ΑΕ Ευόσμου κερδίσει την ένσταση, οπότε ανεβαίνει αυτή. Στο συγκεκριμένο θα αναφερθούμε και σε επόμενο άρθρο μας καθώς υπάρχει και ακόμα μία κρίσιμη παράμετρος.

Η απόφαση της ΕΠΟ, η οποία είναι πέρα ως πέρα ξεκάθαρη:

«Η ΕΠΟ αποφασίζει τη λήξη των όλων των Πρωταθλημάτων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η επικύρωση της οριστικής κατάταξης των οµάδων σε όλα τα πρωταθλήματα θα γίνει µε βάση τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή τους. 

Στα πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας, Πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η οµάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία κατά τη διακοπή τους και προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική. 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας οµάδων τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. Σε περίπτωση που τα πρωταθλήματα διεξάγονται σε δύο ή περισσότερους ομίλους για την τελική κατάταξη των οµάδων εφαρμόζονται τα κριτήρια της UEFA, που επίσης περιλαμβάνονται στο άρθρο 20 του ΚΑΠ»

• Φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο και στις πιο κάτω κατηγορίες καθώς ούτε εκεί μπορεί να γίνει καμία κλήρωση.