Ελπίζει σε παραμονή μέσω αναδιάρθρωσης το Πάτραι

Κίνηση τριάντα ομάδων της Γ΄ Εθνικής που ετοιμάζουν επιστολή στην ΕΠΟ.

Επιστολή στην ΕΠΟ ετοιμάζονται να στείλουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ilia.news, τριάντα από τις 71 ομάδες της Γ΄ Εθνικής. Η επιστολή αυτή, θα έχει αποδέκτες τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκο, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Η επιστολή αυτή, θα ζητάει την αύξηση των ομάδων της κατηγορίας και κατ’ επέκταση των ομίλων, την πλήρη αλλαγή του μοντέλου όπως αυτό έχει διαμορφωθεί. Στην επιστολή αυτή, μετέχουν και οι δυο ηλειακές ομάδες, ο Αίας Γαστούνης και ο Πανηλειακός. Το πνεύμα της επιστολής, είναι ότι το υπάρχουν μοντέλο δεν λειτουργεί, αποτρέπει τις ομάδες να ολοκληρώσουν τη συμμετοχή τους, ενώ τα υπερβολικά έξοδα μετακινήσεων, δυσκολεύουν την ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό τον λόγο, προτείνουν ένα σχέδιο παραμονής όλων των ομάδων φέτος, καθώς και ανάπτυξης του πρωταθλήματος σε έξι ή εφτά ομίλους.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της κίνησης αυτής, με την άποψη αυτή συντάσσονται και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε το θέμα να προωθηθεί προς συζήτηση στο κυρίαρχο όργανο, τη Γενική Συνέλευση, η οποία είναι και η μόνη η οποία πρακτικά θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια στρατηγική απόφαση, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή δεν μπορεί εν μέσω αγωνιστικής περιόδου να προχωρήσει σε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων.

Πάντα με βάση τις πληροφορίες μας, έχουν ζητήσει να γίνει συνάντηση ανάμεσα στο προεδρείο της ΕΠΟ και μια αντιπροσωπεία σωματείων, οι οποίες θα εκθέσουν και τις απόψεις τους. Καλά ενημερωμένη πηγή από την ΕΠΟ, επιβεβαίωνε τις προηγούμενες μέρες ότι πράγματι είχε διαπιστώσει πως υπήρχε μια κινητικότητα, η οποία πιθανόν να εκφραστεί τις επόμενες μέρες και με την μορφή επιστολής προς τα όργανα της Ομοσπονδίας.