Η Αχαΐα θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της

Δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στην οποία περιλαμβάνεται απόφαση για τους Πρωταθλητές των Ενώσεων (της νέας σεζόν ’21-’22), να χωριστούν σε ομίλους των 7 ομάδων ο καθένας, παίζοντας μονά ματς, ώστε οι πρώτοι τρεις από κάθε όμιλο, να πάρουν την άνοδο για τη Γ’ Εθνική.

Κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός, (όπως τα βγάλει η κλήρωση) και ένα ρεπό. Συνολικά, από τους πρώτους των Τοπικών και μέσα από αυτά τα μπαράζ θα προβιβαστούν στη Γ’ Εθνική 24 ομάδες.

Ειδικότερα για την Αχαΐα και τον Πρωταθλητή της περιόδου 2021-22, αναφέρεται ότι θα δώσει παιχνίδια μπαράζ με άλλους έξι Πρωταθλητές, οι οποίοι βάσει προκήρυξης θα είναι οι αντίστοιχοι Πρωταθλητές της ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, ΕΠΣ Ζακύνθου, ΕΠΣ Ηλείας, ΕΠΣ Μεσσηνίας, ΕΠΣ Αρκαδίας και ΕΠΣ Λακωνίας.

Τα παιχνίδια θα είναι μονά, 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός, (όπως τα βγάλει η κλήρωση) και ένα ρεπό, και με σύστημα βαθμολογίας θα ξεχωρίσουν οι πρώτες τρεις, οι οποίες και θα πάρουν την άνοδο για τη Γ΄ Εθνική της περιόδου 2022-23. Μια Γ’ Εθνική, η οποία θα διεξαχθεί εκείνη τη σεζόν σε 4 ομίλους των 18 ομάδων.