Ο Άτλας Α.Σ. δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον Α΄ Όμιλο της Γ΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας. Με το απόλυτο 9 στα 9, εντυπωσιακό απολογισμό 50 γκολ υπέρ και μόλις 4 κατά, και εικόνα ομάδας που ξεχωρίζει σε κάθε γραμμή, οι “πιτσιρικάδες” έχουν μετατρέψει το φετινό πρωτάθλημα σε παράσταση ισχύος.
Ο περσινός υποβιβασμός δεν λύγισε την ομάδα του Γιάννη Βογιατζή. Αντιθέτως, λειτούργησε ως καύσιμο. Ο Άτλας επέστρεψε στη Γ΄ Κατηγορία αποφασισμένος να μην… μείνει, δείχνοντας από την πρώτη αγωνιστική πως πρόκειται για ένα σύνολο ανώτερου επιπέδου, με ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα και πλούσιο ταλέντο.
Έναρξη με φόρα και συνεχής κλιμάκωση
Το σερί ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου, με διπλό 1-4 επί του Ίκαρου Πετρωτού στο Σαραβάλι, για να ακολουθήσουν πειστικές νίκες απέναντι σε Αχαϊκή Β (0-3) και ΠΑΟΚ Πάτρας 2018 (5-1). Η συνέχεια ήταν καταιγιστική.
Στο ίδιο γήπεδο, ο Άτλας «σκόρπισε» τα Ψηλαλώνια με 0-7, ενώ λίγες ημέρες μετά παρέδωσε ποδοσφαιρικό μάθημα απέναντι στον Ατρόμητο Πατρών Β με το εκκωφαντικό 9-0. Νίκες με άνεση, αλλά και με σοβαρότητα, ακολούθησαν κόντρα σε Περιβόλα (4-1), Ολυμπιακό Φίλων Ποδοσφαίρου (1-4) και Πετεινούς (8-0).
Το ημερολόγιο του 2025 έκλεισε ιδανικά, με το επιβλητικό 0-6 επί της Αναγέννησης Σκιαδά στο Σταυροδρόμι, σφραγίζοντας έναν πρώτο γύρο… επίδειξης δύναμης.
Πολυφωνία και «κανονιέρης» με υπογραφή
Το μεγάλο όπλο του Άτλαντα δεν είναι μόνο η παραγωγικότητα, αλλά και η πολυφωνία στο σκοράρισμα. Πρώτος σκόρερ ο εκρηκτικός Γκολφίνος με 16 γκολ, τραβώντας τα βλέμματα σε κάθε αγωνιστική.
Σημαντική συμβολή έχουν και:
- Ασπρούλιας (6)
- Κ. Παπαδημητρίου (3)
- Π. Γραμματικόπουλος (3)
- Πουρνατζής (3)
- Γκριγκορένκο (2)
- Κυριακόπουλος (2)
- Άσπρος (2)
- Αγκαράϊ (2)
Ενώ στον πίνακα των σκόρερ έχουν μπει και οι Κανελλάκης, Νικήτα, Στρατής, Βογιατζής, Καλκάνης, Κατσιγιάννης, Τριαντόπουλος, στοιχείο που αποτυπώνει το βάθος και την ισορροπία του ρόστερ.
Η σφραγίδα Βογιατζή
Η εικόνα του Άτλαντα φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα του Γιάννη Βογιατζή. Πειθαρχημένη αμυντική λειτουργία, γρήγορη κυκλοφορία, ένταση χωρίς την μπάλα και άμεση μετάβαση στο επιθετικό τρίτο. Ο Άτλας δεν αρκείται στο αποτέλεσμα, θέλει να κυριαρχεί.
Με μόλις 4 γκολ παθητικό σε 9 αγώνες, η άμυνα λειτουργεί με συνέπεια και συγκέντρωση, προσφέροντας τη βάση πάνω στην οποία «χτίζεται» το επιθετικό υπερόπλο της ομάδας.
Περαστικός από τη Γ΄ Κατηγορία
Όλα δείχνουν πως ο Άτλας δεν ήρθε απλώς για να πρωταγωνιστήσει, αλλά για να επιστρέψει άμεσα εκεί όπου ανήκει. Αν συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και ένταση, η παραμονή του στη Γ΄ ΕΠΣ Αχαΐας θα είναι σύντομη και η άνοδος θέμα χρόνου.
Ο Άτλας δεν κερδίζει απλώς αγώνες, στέλνει μήνυμα.







