Καμπάνες από την ΕΠΣ Αχαΐας: Ποινές, πρόστιμα και μηδενισμός σε αγώνα πλέι άουτ

Σε σειρά πειθαρχικών αποφάσεων προχώρησε η ΕΠΣ Αχαΐας για αγώνες των τελευταίων ημερών, επιβάλλοντας ποινές σε προπονητές, παράγοντες και σωματεία. Ξεχωρίζει η υπόθεση του αγώνα Αστέρας Τσουκαλεΐκων – Αχαιός Σαραβαλίου, όπου καταλογίστηκε υπαιτιότητα διακοπής, με αποτέλεσμα τον μηδενισμό των γηπεδούχων και την επιβολή χρηματικών κυρώσεων. Παράλληλα, επιβλήθηκαν τιμωρίες αποκλεισμού από αγωνιστικούς χώρους σε προπονητές και πρόστιμα σε σωματεία για παραβάσεις κανονισμών.

(18-4-2026  ΑΟ ΦΑΡΑΪΚΟΣ  – ΑΟ ΠΥΡΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ)

Στον προπονητή του σωματείου ΑΟ Φαραϊκός κ. Φιτσιάλο Φώτιο, επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για μία (1) αγωνιστική, αρχόμενη από 19-4-2026. 

(18-4-2026  ΑΙΓΙΟΥ ΑΕ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ)

Στον βοηθό προπονητή του σωματείου Αιγίου ΑΕ κ. Μαστροκυριάκο Χρήστο, επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για μία (1) αγωνιστική, αρχόμενη από 19-4-2026.

(19-4-2026  ΑΟ ΤΡΙΤΑΪΚΟΣ – ΑΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ)

Στον προπονητή του σωματείου ΑΟ Αναγέννηση Πατρών κ. Παπαγιάννη Χαράλαμπο, επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για μία (1) αγωνιστική, αρχόμενη από 20-4-2026. 

(18-4-2026  ΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΪΚΩΝ – ΓΠΣ ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ)

Η Πειθαρχική Επιτροπή κρίνει πειθαρχικά ελεγκτέο τον κ. Ζαφειρόπουλο Αντώνιο, Γενικό Αρχηγό του σωματείου ΑΕ Αστέρας Τσουκαλεΐκων και επιβάλλει σε αυτόν, κατ’ άρθρο 11 αριθ. 8 του ΠΚ την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια,  για δύο (2) αγωνιστικές και χρηματική ποινή εκατό (100) ευρώ, του δεύτερου εγκαλούμενου σωματείου ευθυνόμενου ως προς την εν λόγω χρηματική ποινή εις ολόκληρον με αυτόν. Η έκτιση της ανωτέρω ποινής θα αρχίσει αφού πρώτα εκτιθεί ποινή μιας (1) αγωνιστικής, ως οφειλόμενο υπόλοιπο προηγούμενης ποινής που του είχε επιβληθεί.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Αχαΐας, κρίνει πειθαρχικά ελεγκτέο το σωματείο με την επωνυμία ΑΕ Αστέρας Τσουκαλεΐκων, ως υπαίτιο για την διακοπή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕ Αστέρας Τσουκαλεΐκων – ΓΠΑ Αχαιός Σαραβαλίου, στο δημοτικό γήπεδο Βραχνεΐκων Αχαϊας, για το πρωτάθλημα Α κατηγορίας (PLAY OUT), την 18-4-2026 και ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε αυτό τις κάτωθι κυρώσεις:

α) Απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, ο οποίος κατακυρώνεται στην ομάδα ΓΠΑ Αχαιός Σαραβαλίου με τέρματα 3-0 και βαθμούς 3 (άρθ. 21 αριθ.5α, 5β και 3.2α ΚΑΠ).

β) Χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ (άρθρ 21 αριθ. 5β και 3.2β ΚΑΠ).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟ

Στο σωματείο Αυτόνομη ΠΟ επιβάλλεται πρόστιμο εκατό (100) ευρώ (άρθρο 11 παρ. α Κανονισμού Προπονητών), διότι την 18-4-2026 στον αγώνα ΑΕΚ Πατρών – Αυτόνομη ΠΟ (Γ’ Κατηγορία, Play Off) που διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Ζάρρας (Σαραβαλίου) , δεν είχε, ως όφειλε, δηλωμένο προπονητή.