Λούκας Γιώρκας: Όταν ο ταλαντούχος ερμηνευτής “σκόραρε” στα γήπεδα με την φανέλα του Ζαβλανίου! (pic+vids)

Είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια η σχέση του Κύπριου τραγουδιστή Λούκα Γιώρκα με την πόλη μας. Εκτός του ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε ηγηθεί στο καλλιτεχνικό σχήμα του νυχτερινού κέντρου Romeo, πριν πολλά πολλά χρόνια είχε έρθει από την Κύπρο στην Πάτρα ως φοιτητής στο τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο ιδιοκτήτης του Romeo Παναγιώτης Βασιλειάδης μαζί με τον Λούκα Γιώρκα

Τότε είχε την πρώτη επαφή με την πόλη μας, ξεκινώντας μάλιστα από εδώ την ενασχόληση του με το τραγούδι. Μετέπειτα, πέτυχε σπουδαία πράγματα, καθώς εργάστηκε σε μεγάλες πίστες, με κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ το 2011 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision με το τραγούδι “Watch my dance” σε μία συμμετοχή που πήρε την 7η θέση και ήταν μία από τις λίγες φορές που η χώρα μας συμμετείχε με ελληνικό στίχο.

Εκτός από τα καλλιτεχνικά όμως, ο Λούκας Γιώρκας όταν ήταν φοιτητής στην Πάτρα, αγωνιζόταν στην Αστραπή Ψαροφαίου και στην ομάδα του Ζαβλανίου.

Το patragoal.gr ψάχνοντας στην αρχειοθήκη του βρήκε μία φωτογραφία του νεαρού τότε παίκτη με την φανέλα του ιστορικού σωματείου, από αγώνα στα Προσφυγικά κόντρα στον Ηλειακό Λεχαινών όπου η ομάδα της Πάτρας είχε κερδίσει με 3-1.

Αριστερά ο Λούκας Γιώρκας, με τον Οικονομόπουλο να κοντραλάρει την μπάλα