Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 40ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Θυσίας

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού για την 198η Επέτειο της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, συνδιοργανώνοντας από κοινού με τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, τον 40ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Θυσίας Πατρών – Μεσολογγίου, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν 24 σκάφη και 90 ιστιοπλόοι και με αυτόν τον εμβληματικό αγώνα, στον οποίο επικράτησαν πλούσιες καιρικές συνθήκες «άνοιξε» η φετινή αγωνιστική σαιζόν των αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης του Ι.Ο.Π.

Οι καιρικές συνθήκες την πρώτη μέρα δημιούργησαν παιχνίδια τακτικής με σκάφη που ευνοήθηκαν από κοψίματα και αλλαγές του αέρα και άλλα που εγκλωβίστηκαν, όπως επίσης έδωσαν την δυνατότητα να γίνουν γρήγορες πλεύσεις με τα σκάφη να οργώνουν τον Πατραϊκό όρτσα και με εντάσεις που την Κυριακή έφτασαν τα 6 μποφόρ. Η εικόνα των σκαφών με μούδες στα πανιά τους και μεγάλες κλίσεις από την ένταση του ανέμου έδωσε στον τερματισμό, σε όσους παρακολουθούσαν ένα πραγματικά απολαυστικό θέαμα.

Στην κατηγορία ORCA στις 3 πρώτες θέσεις τερμάτισαν τα σκάφη, «BIDOURIK» με καπετάνιο τον Philip Corbett, «PHOEVIE» με καπετάνιο τον Χάρη Κανδρή και «IRIDINI» με καπετάνιο τον Γαβριήλ Νικολάτο.

Στην κατηγορία ORCB στις 3 πρώτες θέσεις τερμάτισαν τα σκάφη, «OKIROI» με καπετάνιο τον Γιώργο Θεοδώρου, «MARABU» με καπετάνιο τον Βασίλη Νταγκουνάκη και «SOFIA» με καπετάνιο τον Κωνσταντίνο Μαλαμή.

Συνολικά στην κατηγορία ORCA συμμετείχαν, εκτός από τους 3 νικητές, και τα σκάφη, «IRIS» Δημήτριος Τσέλικας, «ONAR» Γιώργος Αντύπας, «CALYPSO» Παναγιώτης Λιναρδάτος, «DELSPYANA» Δημήτριος Παπαναστασίου, «SOKRATIS P.» Αντώνιος Μπαρμπέτας, «CAPT. YIOTIS» Γιώτης Καράμπελας, «CHER» Παναγιώτης Γιώτης, «RAFFICA DI VENTO» Ανδρέας Σάνης, «MELENI II» Ανδρέας Μπαλαδάκης, «AZUL» Φάνης Αντωνόπουλος, «IRIDANOS» Διονύσιος Ραυτόπουλος και «NATALIA» Παναγιώτης Ρέλος.

Και στην κατηγορία ORCB εκτός από τους νικητές, συμμετείχαν τα σκάφη «KALLISTI» Σπύρος Αντωνιάδης, «IOS» Νικόλαος Γιουρούκος, «ΣΙΜΠΑ» Ευθύμιος Μπούντας και «KOURSAROS» Παναγιώτης Ντανπάσης

Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται στιγμιότυπα από την έναρξη των αγώνων και την βράβευση των ιστιοπλόων από το Δήμο Μεσολογγίου και στο video του Βασίλη Μαυρομάτη τον οποίο ο Όμιλός μας ευχαριστεί θερμά, στιγμιότυπα από την πλεύση του σκάφους «Καλλίστη».