Μητρώο: Καταβάλλεται η δεύτερη δόση για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων

Διατάξεις αρμοδιότητας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», που συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής:

• Παρατείνεται έως 30/06/2021 η θητεία των ΔΣ και των λοιπών καταστατικών οργάνων πάσης μορφής σωματείων και συλλόγων (πολιτιστικών, φιλανθρωπικών, αθλητικών κλπ), εφόσον έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

• Σε αθλητική Ομοσπονδία, που πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, έχει διοριστεί προσωρινό ΔΣ δυνάμει δικαστικής απόφασης, διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες έως τις 31/05/2021 (αφορά στις ομοσπονδίες Πυγμαχίας, Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κλπ).

• Αθλητική ομοσπονδία που έλαβε ειδική αθλητική αναγνώριση εντός του έτους 2020 (όπως π.χ. εκείνη της Σωματικής Διάπλασης) διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων έως τις 31/05/2021.

• Παρατείνεται έως τις 31/05/2021 η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

• Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις αθλητών που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έως το τέλος του έτους διεξαγωγής των διοργανώσεων (περίπτωση Γκολομέεφ κλπ).

• Καταβάλλονται 4 εκατ. € ως εφάπαξ παροχή στα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό Μητρών Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για τη β’ φάση οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων και αφορά σε 1.403 σωματεία, που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων από τις 11/12/2020 έως και 31/12/2020.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί 9.672.000 € σε 3.408 σωματεία, τα οποία είχαν ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους έως και 10/12/2020.