Μέσα στην πίκρα και την απογοήτευση των τελευταίων ημερών για την ιστορική Παναχαϊκή, μια ευχάριστη είδηση ήρθε να ζεστάνει τις καρδιές των φίλων της ομάδας! Oι «μικροί», η ελπίδα του συλλόγου, πέτυχαν την άνοδό τους από τη Γ’ στη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας, επικρατώντας με 0-2 μέσα στην Άβυθο!
Σε έναν αγώνα που είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, τα παιδιά της ομάδας έδειξαν χαρακτήρα, πάθος και πίστη. Ο Φλωράτος άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, δίνοντας το πρώτο μήνυμα. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Ξηνταρόπουλος στο 54’, με ένα εντυπωσιακό σουτ που ξεσήκωσε πανηγυρισμούς και χαμόγελα.
Η νίκη αυτή δεν ήταν απλώς ένα «διπλό» εκτός έδρας· ήταν μια δήλωση ελπίδας και προοπτικής. Μια υπενθύμιση πως, ακόμη και στα δύσκολα, η Παναχαϊκή έχει ψυχή και μέλλον.
Χαρακτηριστική ήταν η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Σωτηρόπουλου, που αποτυπώνει το πνεύμα της στιγμής:
«Μέσα στην πίκρα μας και στη στενοχώρια μας ήρθαν αυτά τα παιδιά και μας έδωσαν μια μικρή χαρά. Μπράβο μικροί, συγχαρητήρια! Δώστε εσείς την αρχή για την ανάσταση της ομάδας!»
Μέσα από το σκοτάδι, λοιπόν, ένα φως αρχίζει να τρεμοπαίζει στην άκρη του ορίζοντα. Οι «μικροί» έδειξαν τον δρόμο. Τώρα είναι η ώρα να τους ακολουθήσουν κι άλλοι. Γιατί η Παναχαϊκή, όσο κι αν λυγίζει, δεν πέφτει ποτέ.