Νίκος Λουμπαρδέας: «Να αποστασιοποιηθεί και να μην επηρεάζεται με το παραμικρό ο πρόεδρος»

Ο Νίκος Λουμπαρδέας μετά τις τελευταίες εξελίξεις έκανε την εξής τοποθέτηση:

«Υπήρξε διαφορά φιλοσοφίας με την διοίκηση με κύριο ζήτημα την αλλαγή προπονητή και έτσι χωρίσαμε τους δρόμους μας. Δεν μπορούσα να δεχτώ να πάμε τώρα σε αλλαγή προπονητή, ή για παράδειγμα να φύγει τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Τζοάο μετά το χαμένο πέναλτι. Αυτές οι λογικές είναι μακριά από την ποδοσφαιρική λογική αλλά και την δική μου φιλοσοφία. Ο προπονητής ήταν δική μου επιλογή, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την τρόπο δουλειάς του, από τις προπονητικές του γνώσεις αλλά και ως άνθρωπο, ως χαρακτήρα όπως και από όλο το προπονητικό τιμ.

Επίσης και από την διάθεση των παικτών σε όλες τις προπονήσεις. Δεν θα ασχοληθώ με τη αποχώρηση προπονητή, αλλά θα ασχοληθώ με το πλάνο που έγινε αφού οι επιλογές των παικτών ήταν δικές μου, σε συνεργασία με τον προπονητή όπως επίσης και μερικές επιλογές ήταν σε συνεργασία με τον μάνατζερ κ. Κυριακόπουλο ο οποίος μπορεί και επηρεάζει τον Γιώργο Μπάρλο. Η ομάδα είχε μείνει επί της ουσίας με ένα παίκτη μετά το τέλος της περιόδου και είχαμε ντεζαβαντάζ αφού δεν είχαμε κορμό.

Για αυτό θέλαμε να φτιάξουμε μια βάση και επιλέξαμε παίκτες που έχουν περάσει από την ομάδα ώστε να χτίσουμε γρήγορο κορμό.
Με αυτό το σκεπτικό ήρθαν παίκτες όπως οι Πάνος, Κολοβούρης, Σούλης, Αργυρόπουλος και κρατήσαμε παίκτες που θέλαμε όπως οι Σταμόπουλος, Μασούρας, Μουστακόπουλος, αλλά και τον Ανάκογλου ώστε να μεγαλώσουμε το κορμό.

Στη συνέχεια θέλαμε και φέραμε ορισμένους έμπειρους παίκτες για την κατηγορία που είχαν δοκιμαστεί στο πρωταθλητισμό όπως επίσης να κάνουμε κάποιες μεταγραφές από τη μεγαλύτερη κατηγορία όπως και το κάναμε. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στη κατηγορία, και πιστεύω ότι αυτό το καταφέραμε και σε συνδυασμό με το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας το οποίο δεν ξεπερνά τις 640.000 ευρώ, καταφέρουμε να χτίσουμε μια αξιόλογη ομάδα.

Διαπιστώναμε καθημερινά και με επιστημονικό τρόπο μέσω των gps την εξέλιξη και την βελτίωση που υπήρχε στην ομάδα. Στόχος μας δεν ήταν να βγούμε πρωταθλητές στα φιλικά αλλά σε κάθε παιχνίδι βγάζαμε συμπεράσματα για την ετοιμότητα των παικτών με διάφορους σχηματισμούς ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στη έναρξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόταν παρά τις απουσίες που είχαμε λόγω τραυματισμών παικτών, κάτι που δεν μας έδωσε τη δυνατότητα ολοκληρωμένη την ομάδα.


Ο χρόνος θα δείξει και η ιστορία θα γράψει… Ευχαριστώ πολύ όσους συνεργάστηκα, εύχομαι στην ομάδα και τον πρόεδρο προσωπικά ότι καλύτερο, να αποστασιοποιηθεί και να μην επηρεάζεται με το παραμικρό, αυτό που του έλεγα κάθε μέρα. Τέλος πιστεύω πολύ στο ρόστερ της ομάδας η οποία θεωρώ πως με την διοικητική σταθερότητα, είμαι σίγουρος θα πρωταγωνιστήσει».