«Νεκρή» η κίνηση στην ΕΠΣ Αχαΐας: Μόλις δύο δηλώσεις συμμετοχής και δύο μεταγραφές!

Ηρεμία… πριν από την καταιγίδα φαίνεται πως επικρατεί αυτή την περίοδο στα γραφεία της ΕΠΣ Αχαΐας, καθώς η κίνηση από τα σωματεία παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος κυλά και η νέα αγωνιστική περίοδος πλησιάζει.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως μέχρι σήμερα το πρωί μόλις δύο ομάδες είχαν προχωρήσει σε δήλωση συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Ένωσης. Πρόκειται για τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου και τον Απόλλωνα Εγλυκάδας, οι οποίοι ήταν οι μοναδικοί σύλλογοι που είχαν ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Αντίστοιχα χαμηλή είναι και η κίνηση στο κομμάτι των μεταγραφών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί μόλις δύο δελτία μεταγραφών, κάτι που δείχνει ότι οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν ακόμη μπει στη διαδικασία να ολοκληρώσουν τις τυπικές διαδικασίες ενόψει της νέας σεζόν.

Φυσικά, η εικόνα αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι σύλλογοι δεν κινούνται. Πολλές ομάδες βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού, συζητήσεων και μεταγραφικών επαφών, ωστόσο η επίσημη διαδικασία φαίνεται πως έχει μείνει πίσω.

Για την ΕΠΣ Αχαΐας, πάντως, η κατάσταση δημιουργεί έναν σημαντικό φόρτο εργασίας που αναμένεται να μεταφερθεί μαζεμένος τις επόμενες ημέρες. Όσο πλησιάζουν οι προθεσμίες, τόσο περισσότερα αιτήματα, δηλώσεις συμμετοχής και μεταγραφικές κινήσεις θα πρέπει να διεκπεραιωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η καθυστέρηση αυτή έχει και οικονομικό αντίκτυπο, καθώς τα έσοδα της Ένωσης από τις σχετικές διαδικασίες παραμένουν μέχρι στιγμής σε χαμηλά επίπεδα.

Το πιθανότερο είναι πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει… συνωστισμός στα γραφεία της ΕΠΣ Αχαΐας, αφού οι ομάδες παραδοσιακά ενεργοποιούνται περισσότερο, όσο πλησιάζει η έναρξη των πρωταθλημάτων.

Το ήσυχο καλοκαίρι, πάντως, σύντομα αναμένεται να δώσει τη θέση του σε έναν έντονο Αύγουστο με πολλές κινήσεις, ανακοινώσεις και όπως πάντα, αρκετές εκπλήξεις.