Πάλεψε μέχρι τέλους η Παναχαϊκή, αλλά η άνοδος θα κριθεί στα μπαράζ

Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με τον ιδανικό τρόπο την εξαιρετική φετινή της πορεία η μπασκετική Παναχαϊκή, καθώς γνώρισε την ήττα με 64-52 από τους Γαργαλιάνους στο πέμπτο και καθοριστικό παιχνίδι της σειράς των τελικών του 1ου ομίλου, χάνοντας την ευκαιρία για απευθείας επιστροφή στη NL1 μετά από αρκετά χρόνια.

Οι «κοκκινόμαυροι» ταξίδεψαν στην Κυπαρισσία με στόχο το μεγάλο «διπλό», πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και έμειναν μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα μέχρι τα τελευταία λεπτά, όμως η αστοχία στην επίθεση και κυρίως από τη γραμμή του τριπόντου δεν τους επέτρεψε να κάνουν την ανατροπή.

Η ομάδα της Πάτρας είχε στο πλευρό της αρκετούς φιλάθλους που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα, ωστόσο επιθετικά δεν βρήκε ποτέ σταθερό ρυθμό. Παρά το γεγονός ότι στο 32ο λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει σε 42-42, δείχνοντας έτοιμη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο, στη συνέχεια «μπλόκαρε» επιθετικά, με το πολύ χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (2/25) να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Οι Γαργαλιάνοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, βρήκαν λύσεις στα κρίσιμα σημεία και με κορυφαίους τους Βουσίσεβιτς και Γαβρίλη έφτασαν στη νίκη, κατακτώντας το πρωτάθλημα και μαζί το εισιτήριο της ανόδου.

Από την πλευρά της Παναχαϊκής, ξεχώρισαν οι Χατζόπουλος με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Τσιμίδης με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, χωρίς όμως να αρκούν για να αλλάξουν τη μοίρα του αγώνα.

Παρά την απογοήτευση, η χρονιά δεν έχει τελειώσει για την πατρινή ομάδα. Η Παναχαϊκή θα έχει ακόμη μία ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο μέσω των νοκ-άουτ μπαράζ που θα διεξαχθούν σε ουδέτερη έδρα απέναντι στους ηττημένους των υπόλοιπων ομίλων, με στόχο το τελευταίο «χρυσό» εισιτήριο για τη NL1.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 35-25, 42-38, 64-52.