Παίρνουν 130.000 ευρώ και οδηγούμαστε στη σέντρα!

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (28/2) διπλή συνάντηση της ειδικής επιτροπής της Super League 2 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδο της Stoiximan Super League 1 Βαγγέλη Μαρινάκη, ούτως ώστε να βρεθεί λύση για να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Την Τετάρτη στο Δ.Σ. η ενημέρωση των 30 ΠΑΕ και οι σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κάθε ομάδα της Super League 2 θα ενισχυθεί έκαστη με το ποσό των 130.000 ευρώ. Κατόπιν τούτου είναι πολύ πιθανό το πρωτάθλημα αυτό να επαναρχίσει το Σαββατοκύριακο 4-5/3.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής που έκανε τις συναντήσεις με Μαρινάκη και Αυγενάκη:

«Η Ειδική Επιτροπή της Super League 2 είχε σήμερα Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, επαφές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση γύρω από την άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του και την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των ΠΑΕ.

Στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, ενημερωθήκαμε επακριβώς για τις λεπτομέρειες των δύο συναντήσεων με τους επικεφαλής των Λιγκών στις 23 και 31 Ιανουαρίου, γύρω από τα κριτήρια και την κατανομή της χρηματοδότησης από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Επιβεβαιώθηκε η ελλιπής ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκησή μας, συνέπεια της οποίας ήταν οι εσφαλμένες αποφάσεις που πήραμε ως Λίγκα. Διαπιστώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός, αρκεί να τηρούνται με συνέπεια όσα συμφωνούνται.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη. Πρόθεση της Super League 1 είναι η στήριξη όλων των μερών του ποδοσφαίρου και η συνολική αναβάθμισή του, υπό προϋποθέσεις διαφάνειας.

Αναλυτικότερα θα ενημερωθούν οι 30 ΠΑΕ μέλη μας στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ στις 12:30 το μεσημέρι.

Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω)
Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea)
Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας)
Αλέξης Παπακωνσταντίνου (ΠΑΕ Νίκη Βόλου)
Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά)»