Παναιγιάλειος: «Απόφαση-ταφόπλακα»

Τον έντονο προβληματισμό για την απόφαση να διεξαχθούν οι αγώνες της νέας περιόδου στη Γ΄Εθνική χωρίς την παρουσία κόσμου του εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης ο Παναιγιάλειος.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αιγίου στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στις τάξεις του Συλλόγου μας η απόφαση των αρμοδίων αρχών για διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγο πανδημίας. Μια απόφαση που αποτελεί “ταφόπλακα” στον οικονομικό σχεδιασμό όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και όλων των ερασιτεχνικών Σωματείων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Είναι γνωστό ότι όσοι εμπλέκονται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι στην πλειονότητά τους άνθρωποι της καθημερινότητας και σίγουρα δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες εφοπλιστών και βιομηχάνων. Το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού προγραμματισμού των ομάδων τους προέρχεται από τα εισιτήρια των αγώνων αλλά και τους χορηγούς τους, οι οποίοι μάλλον απίθανο θα είναι να θέλουν να διαφημιστούν σε άδεια γήπεδα.

Ερωτήματα για το πως θα καλυφθούν οι αμοιβές των διαιτητών των μετακινήσεων και των ξενοδοχείων καθώς και των καθημερινών εξόδων όπως υλικού, γιατρών, φυσιοθεραπευτών, εξετάσεων, αλλά και δελτίων, παραβόλων κ.α. μάλλον μένουν αναπάντητα. Παράλληλα τίθεται και κοινωνικό ζήτημα αφού το ποδόσφαιρο πέρα από το πιο δημοφιλές άθλημα είναι και ένα δημόσιο θέαμα. Φανταστείτε μια θεατρική παράσταση χωρίς θεατές ή μια ταινία σ‘ έναν άδειο κινηματογράφο. Ποιο το νόημα της διεξαγωγής τους; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά μιας γεμάτης παραλίας, πλατείας, ενός γεμάτου καταστήματος, ενός λεωφορείου, πλοίου, αεροπλάνου με πάνω από το μισό της χωρητικότητας τους να ταξιδεύουν, οι σχολικές αίθουσες σε λίγες μέρες να γεμίζουν και να μην μπορούν, έστω σε ποσόστωση βάση της χωρητικότητας των γηπέδων και με τα απαιτούμενα μέτρα, να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι (γονείς, συγγενείς, φίλοι) την αγαπημένη τους ομάδα σε έναν ανοιχτό χώρο κάποιων στρεμμάτων!

Τελικά εφόσον το πρόβλημα με την πανδημία είναι τόσο μεγάλο, ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε ακόμη και την αναβολή της έναρξης των πρωταθλημάτων η και της ματαίωσης αυτών. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν για ένα έτος, ποσό μάλλον οι δικές μας διοργανώσεις που ούτε επιχορηγήσεις ούτε καν τηλεοπτική κάλυψη και δικαιώματα έχουν.

Σαν Σύλλογος συντασσόμαστε με απόψεις αρκετών παραγόντων και ομάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία και ευελπιστούμε σε μια ευρύτερη συνεννόηση ώστε να συζητηθούν ιδέες και προτάσεις για την εξεύρεση λύσεων. Επίσης κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες αρχές να δουν με πραγματικό ενδιαφέρον το σοβαρό αυτό ζήτημα γιατί σίγουρα οι περισσότερες ομάδες αν όχι όλες, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα όχι μόνο στην συμμετοχή τους αλλά ακόμη και στην ίδια τους την ύπαρξη.

Με την ελπίδα να εισακουστούν οι προτάσεις μας,

Η Διοίκηση του Παναιγιαλείου Γ.Σ.».