Πρόταση για 6+2 ξένους και αλλαγή στο format του πρωταθλήματος

Οκτώ ξένους θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν στην Stoiximan Basket League οι 12 ομάδες του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sportal.gr οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και τις επεξεργάζονται στη Λίγκα, ώστε να ψηφιστούν το συντομότερο και να τεθούν σε εφαρμογή με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Ειδικότερα, ως τώρα ισχύει το 6+1 στους ξένους που συμμετέχουν στην Stoiximan Basket League και οι ομάδες έχουν συμφωνήσει να κατατεθεί πρόταση για 6+2 από τη νέα χρονιά. Δηλαδή να έχουν διαθέσιμο έναν επιπλέον να αλλάζουν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις (από τον ΠΣΑΚ) αλλά φαίνεται πως η λύση αυτή είναι προ των πυλών.

Μάλιστα, δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή στο πρωτάθλημα, καθώς έχουν συμφωνήσει οι ομάδες ώστε να υποβιβάζεται μια ομάδα από την Stoiximan Basket League και όχι δυο, όπως υπήρχε αρχικά σκέψη να επανέλθει στο πρωτάθλημα.

Μια εξέλιξη που βοηθάει τις ομάδες καθώς μειώνονται για όλες τις μικρομεσαίες ΚΑΕ οι πιθανότητες του υποβιβασμού σε μια χρονιά που δεν θα κυλήσουν όλα ομαλά.

Από κει και πέρα, αλλαγές θα υπάρξουν και στο format του πρωταθλήματος σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου έγινε ένας τρίτος γύρος για τις θέσεις 1-6 και τα play-out (θέσεις 7-12).

Τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί κανονικά ο τρίτος γύρος, ωστόσο τα play-out θα αφορούν τις θέσεις 9-12 με τις ομάδες να κουβαλάνε τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και να παίζουν δυο παιχνίδια μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.

Πρόκειται για αλλαγές που θα ψηφιστούν άμεσα και θα έχουν εφαρμογή στο νέο πρωτάθλημα.