Πρώτη νίκη με “λυτρωτή” τον Ρόβα!

Η Παναχαϊκή κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στη Σούπερ Λιγκ 2, επικρατώντας με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης Β’ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Πάτρας εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και με γκολ του Ρόβα στο 62ο λεπτό, έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο. Είναι ενδεικτικό ότι η Παναχαϊκή εκτέλεσε 16 κόρνερ στην αναμέτρηση που μόλις ολοκληρώθηκε.

Οι πρώτες στιγμές του αγώνα ανήκαν στον Αστέρα Τρίπολης Β’, με τον Όκο να απειλεί στο 18’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κετού, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Παναχαϊκή αντέδρασε και στο 30′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοζορώνη, ο Νίλι σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το τέρμα.

Η αποβολή του Γραμματικάκη άλλαξε τα δεδομένα

Η στιγμή που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα ήρθε στο 53’, όταν ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Γραμματικάκης, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, καθώς έκανε τραγικό λάθος βγαίνοντας εκτός περιοχής και αναγκάστηκε να κάνει τάκλιν στον Τραορέ. Ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες, δίνοντας το προβάδισμα στην Παναχαϊκή να πιέσει περισσότερο.

Το «χρυσό» γκολ του Ρόβα

Η Παναχαϊκή εκμεταλλεύτηκε άμεσα την αποβολή και στο 62′ άνοιξε το σκορ. Ο Νίλι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Ρόβα, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια γύρισε το σώμα του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Έχασαν ευκαιρίες για το 2-0

Η Παναχαϊκή είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 65′, όταν ο Ντε Τομάς βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, αλλά ο Αρχοντάκης έκανε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια. Ο Ντε Τομάς ξαναδοκίμασε στο 71′, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο 84ο λεπτό τεράστια ευκαιρία για την Παναχαϊκή με τον Ρόβα να κάνει σουτ, αλλά ο Αρχοντάκης έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 91΄ σουτ του “πρώην κοκκινόμαυρου”, Προύντζου μπλόκαρε ο Στογιάνοβιτς.

Η ομάδα της Πάτρας κράτησε μέχρι το τέλος το προβάδισμα, κερδίζοντας δίκαια τους τρεις βαθμούς και δείχνοντας πως έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Τάτσης): Στοΐνοβιτς, Πανάγου, Λυμπεράκης, Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Καραγιάννης (57΄ Ρόβας), Κοζορώνης (72΄Παπατόλιος), Νίλι, Λεσάι (82΄Μαδριγάλ), Τραορέ (72΄Ζέκοφ), Ντε Τόμας (82΄ Τσακνής).

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Γραμματικάκης, Ντέτλερ, Τουρκοχωρίτης (56΄ Λάσκαρης), Γρομητσάρης, Προύντζος, Ελκασάμπ (81΄Κεδίκογλου), Μπατζώνης (55΄ Αρχοντάκης), Μπουλούλης, Κετού, Κωστέας, Όκο.

Διαιτητής: Μόσχου (Λασιθίου)
Βοηθοί: Τάκος (Αιτ/νίας), Μαυροκορδόπουλος (Αργολίδος)