Site icon Παίζει μπάλα μόνο του! | Patra Goal

Ραντεβού το Σεπτέμβρη, αλλά με τι όρους;

H τρέχουσα σεζόν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ακυρώθηκε όπως αναμενόταν, η επόμενη θα ξεκινήσει όμως με τον ίδιο αριθμό ομάδων στις τρεις τοπικές κατηγορίες;

Φέτος τα σωματεία έστω για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, δαπάνησαν χρήματα και υπάκουσαν στις διατάξεις των φετινών προκηρύξεων, κάτι που σημαίνει πως καμία δεν θα υποβιβαστεί και καμία δεν θα προβιβαστεί.

Αρκετές διοικήσεις σωματείων θα βρεθούν στη μάλλον άβολη θέση να υποχρεωθούν να συνυπολογίσουν, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών τους με τους ποδοσφαιριστές, τους οικονομικούς όρους των συμφωνιών του περασμένου καλοκαιριού χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να τους δεσμεύσουν, δεδομένου πως έχουν δοθεί προκαταβολές που σε αρκετές περιπτώσεις δεν αντιστοιχούν στα ελάχιστα παιχνίδια που πρόλαβαν να διεξαχθούν πριν από την επιβολή του lockdown.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα συμβεί με το μητρώο της ΓΓΑ, καθώς μέχρι στιγμής είναι ελάχιστα τα σωματεία που έχουν εγγραφεί, παρότι το τελευταίο διάστημα οι περισσότερες ομάδες έχουν ενεργοποιηθεί με αυτή τη διαδικασία. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Θα πάμε σε rapid test σε self test και ποιος θα τα πληρώνει;

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε συζήτηση φιλολογικού ενδιαφέροντος, όσο αναφορά τα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς αυτά θα διεξαχθούν για πρώτη φορά, μετά από αρκετούς μήνες αποχής, ενώ αποφασίστηκε να μην ληφθούν αποφάσεις, πριν από την ολοκλήρωση του 9ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

Ο λόγος, έχει να κάνει με το γεγονός πως τόσο η Θύελλα Πατρών, η Αχαϊκή, ακόμα και ο Διαγόρας Βραχνεΐκων βρίσκονται στην «επικίνδυνη» ζώνη του υποβιβασμού αυτή τη στιγμή και δεν μπορούν να «σχεδιαστούν» τα πρωταθλήματα, χωρίς να γνωρίζουν τον αριθμό των ομάδων που θα αγωνιστούν σε αυτά.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε, με το πέρας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και με βάσει το πόσες ομάδες της Αχαΐας υποβιβαστούν, να συζητήσουν λεπτομερώς το πως θα διεξαχθούν τα νέα πρωταθλήματα.