Αλλαγές στον «χάρτη» της Γ’ Εθνικής φέρνει η νέα αγωνιστική περίοδος, με τη διοργάνωση να αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά, αποκτώντας πιο έντονα χαρακτηριστικά περιφερειακού πρωταθλήματος με περισσότερους ομίλους.
Βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, στην κατηγορία θα προβιβαστούν όλοι οι πρωταθλητές των Ενώσεων. Ωστόσο, τα αρκετά «κενά» που υπάρχουν ανοίγουν παράθυρο και για ένα εναλλακτικό σενάριο, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, την άνοδο και δευτεραθλητών από τα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό θα συμβεί στις κρητικές ενώσεις για να δημιουργηθεί ο κρητικός όμιλος.
Παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ρητά από τις προκηρύξεις, φαίνεται πως αποτελεί ένα ενδεχόμενο που θα τεθεί προς διεκδίκηση, με την ΕΠΣ Αχαΐας να βλέπει θετικά μία τέτοια εξέλιξη.
Σε ένα τέτοιο σενάριο, η Αχαΐα θα μπορούσε να έχει διπλή εκπροσώπηση στη νέα Γ’ Εθνική, με τον Ατρόμητο Πατρών ως πρωταθλητή και την ιστορική Αχαϊκή να ακολουθεί ως δευτεραθλήτρια, με βάση την τωρινή βαθμολογία.
Η προοπτική αυτή μόνο ως ευχάριστη μπορεί να χαρακτηριστεί για το τοπικό ποδόσφαιρο, το οποίο διαθέτει έντονη δυναμική, με πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας που αριθμεί 20 σωματεία και συνολικά τρεις κατηγορίες.
Μένει να φανεί αν η ΕΠΟ θα λάβει υπόψη της τα δεδομένα των Ενώσεων και προχωρήσει σε μία πιο ευέλικτη προσέγγιση, που θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες να βρεθούν στο νέο, διευρυμένο πρωτάθλημα.







