Ξεχωριστές στιγμές έζησε η ομάδα του Αιγίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 99 χρόνια ιστορίας της, καθώς το πρωί της Παρασκευής αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, έπειτα από σχετική πρόσκληση.
Το «παρών» έδωσαν ο προπονητής Φώντας Καζακόπουλος, οι ποδοσφαιριστές Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, Αρμάντο Περλέσι, Στράτος Μπονατάκης και Πέτρος Κολοκοτρώνης, η φυσικοθεραπεύτρια Έλενα Πίκουλα και η γραμματέας Ελεάννα Μαυροπούλου. Οι μαθητές επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, φωνάζοντας συνθήματα και δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις αξίες του αθλητισμού, με έμφαση στον σεβασμό, την προσπάθεια, τη σωστή συμπεριφορά και τη σημασία των σχολικών υποχρεώσεων. Το μήνυμα ήταν σαφές: ο αθλητισμός ενώνει και δεν έχει χώρο για βία ή αντιπαλότητα.
Το πιο διασκεδαστικό κομμάτι ήταν φυσικά το παιχνίδι με τους μικρούς μαθητές, που αντιμετώπισαν τους ποδοσφαιριστές με… αγωνιστική σοβαρότητα, αποκαλύπτοντας και κάποια υποσχόμενα ταλέντα. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε και η «συνέντευξη» που πήρε μία μαθήτρια από τον προπονητή, με εύστοχες και απαιτητικές ερωτήσεις που προκάλεσαν χαμόγελα.
Στροφή στον Μιλτιάδη
Την ίδια ώρα, η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Μιλτιάδη συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς. Τετάρτη και Πέμπτη οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, με τον Φώντα Καζακόπουλο να ανεβάζει την ένταση.
Την Παρασκευή το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Αβύθου, όπου το τεχνικό επιτελείο δούλεψε σε επιμέρους αγωνιστικά κομμάτια.
Στα θετικά συγκαταλέγεται ότι δεν υπάρχουν τιμωρημένοι, ενώ μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση του Φωκαΐδη, που αισθάνεται ενοχλήσεις στον αστράγαλο και θα επανεκτιμηθεί στην τελευταία προπόνηση.
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, η νίκη αποτελεί μονόδρομο, ώστε τα 99 χρόνια ιστορίας να γιορταστούν ιδανικά μαζί με τον κόσμο της ομάδας, που καλείται να δώσει δυναμικό «παρών» στο γήπεδο.







