Στα υποψήφια γήπεδα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το Παμπελοποννησιακό σύμφωνα με τον Α. Δανιήλ

Τη θέση της ΕΠΟ όσον αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διεξαγωγή του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο Κύπελλο Ελλάδας ξεκαθάρισε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άγγελος Δανιήλ.

Μιλώντας στην εκπομπή των Βάιου Τσούτσικα-Τάσου Νικολογιάννη, εξήγησε γιατί δεν έχουν καμία βάση τα σενάρια περί ορισμού του αγώνα στις 5 Δεκεμβρίου.

Επιβεβαίωσε λοιπόν τις πληροφορίες που μετέφερε νωρίτερα ο Τάσος Νικολογιάννης ότι η ομοσπονδία θεωρεί μονόδρομο το να γίνει το ματς στις 6 του μήνα και υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ή αντίδραση της Αστυνομίας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγελος Δανιήλ

Για το σενάριο περί διεξαγωγής του ντέρμπι στις 5/12:«Μάλλον συζητάμε χωρίς λόγο. Είναι άνευ ουσίας όσα διαβάζω. Αυτό που γράφτηκε για την ημερομηνία της 5/12 πραγματικά με εκπλήσσει. Η παραπληροφόρηση στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη σε πολλά θέματα.Το καλεντάρι διαμορφώνεται πάντα σε συμφωνία με τη Stoiximan Super League. Εξυπηρετούμε το πρωτάθλημα και βάζουμε ματς στις κενές ημερομηνίες. Ποτέ δεν ορίζει αυτόβουλα η ΕΠΟ παιχνίδια.

Η δεύτερη διεργασία γίνεται με το κανάλι, εγκρίνονται οι ώρες και πάντα ενημερώνονται οι ομάδες. Για να πάμε στο προκείμενο, το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν θα γίνει ποτέ στις 5 Δεκεμβρίου. Θα γίνει στις 6 γιατί είναι ακριβώς στο ενδιάμεσο των προηγούμενων και των επόμενων υποχρεώσεων των ομάδων».

Για το ενδεχόμενο να εκφέρει αντιρρήσεις η Αστυνομία λόγω της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης Ερντογάν:«Δεν μπορώ να πω γιατί δεν έχω εικόνα, ούτε ενημέρωση. Δηλαδή λέμε τώρα ότι δεν μπορεί να γίνει ένα ματς με φιλάθλους μόνο της μιας ομάδας, επειδή την ίδια μέρα θα έχει μια πορεία; Όπως και να ‘χει, δεν έχουμε καμία ενημέρωση, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω υποθετικά, ούτε να προκαταβάλλω κάτι».

Για το πότε μπορεί να οριστεί το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αν δεν γίνει στις 6 Δεκέμβρη:«Είναι πολύ στριμωγμένο το πρόγραμμα, οπότε θα υπάρχουν δυο μόνο λύσεις. Είτε μέσα στη διακοπή, είτε θα πρέπει να γίνει μετάθεση σε ημερομηνία που, βλέποντας την ευρωπαϊκή προοπτική των ομάδων, μπορεί να είναι πολύ μακρινή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ΕΠΟ δεν θα πάρει ποτέ καμία απόφαση αν δεν είναι σύμφωνες οι ομάδες. Εμείς να βοηθήσουμε θέλουμε γιατί προέχει η εκπροσώπηση των ομάδων στην Ευρώπη και οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να διευκολύνουμε το πρόγραμμα και όχι να το επιβαρύνουμε».

Για το πού θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου:«Από τη στιγμή που το καλύτερο μας γήπεδο (σ.σ. ΟΑΚΑ) είναι έξω, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Είναι το Παγκρήτιο, το Πανθεσσαλικό και το Παμπελοποννησιακό. Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα ξέρουμε».