Σε ολόκληρη τη χώρα εξελίσσεται το Playmakers που απευθύνεται σε κορίτσια 4 έως 8 ετών. Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε σωματεία, δήμους, σχολεία, ακαδημίες ποδοσφαίρου, συνδυάζει το ποδόσφαιρο με το παιχνίδι και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ σε συνεργασία με την UEFA και τη Disney.
Το πρόγραμμα Playmakers “τρέχει” ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας και σε κάθε μία από αυτές περιλαμβάνει 8-10 προπονήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται με τη μεθοδολογία της Disney, δηλαδή τον συνδυασμό των δράσεων με το δημιουργικό παιχνίδι -εν προκειμένω το ποδόσφαιρο.
Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές που είναι επιφορτισμένοι με την υλοποίησή του Playmakers, επισκέπτονται τα εγκεκριμένα κέντρα σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή τις πόλεις και τα σημεία στα οποία πραγματοποιούνται οι δράσεις του προγράμματος, αξιολογούν τις δράσεις και προτείνουν στοιχεία που θα εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τις προπονήσεις και θα βελτιώσουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή τη χαρά και την αγάπη των παιδιών και το ποδόσφαιρο, αλλά και την ένταξή τους σε αυτό μέσα από ένα δομημένο και οργανωμένο πρόγραμμα δράσεων.
Για τους παραπάνω λόγους, το διάστημα από 15 Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου, έγιναν επισκέψεις σε Αχαΐα, Φωκίδα, Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία και Αττική με σκοπό τη διαρκή εκπαίδευση των ανθρώπων που είναι επιφορτισμένοι με την υλοποίηση του προγράμματος ανά περιοχή και την ενίσχυση των κοριτσιών και των γονιών τους.
Το UEFA Playmakers συγκεντρώνει την πιο πρόσφατη επιστημονική έρευνα σχετικά με τα οφέλη της μάθησης που βασίζεται στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου και τη μαγική δύναμη της αφήγησης της Disney. Για την πλήρη περιγραφή του προγράμματος, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι γονείς να αιτηθούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε ένα πρόγραμμα το οποίο προσφέρει πολλαπλά οφέλη στα παιδιά, πατήστε ΕΔΩ.