Στη δημοσιότητα η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ομοσπονδία, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τη νέα σεζόν (2024-25).

Οι τροποποιήσεις σε σχέση με την Προκήρυξη των προηγούμενων ετών είναι ελάχιστες, με σημαντικότερη την υποχρεωτικότητα στη συμμετοχή «μικρών», σχετικά με την οποία είχατε ενημερωθεί στις 20 Μαΐου από ρεπορτάζ του Soccerlive. Συγκεκριμένα, τονίζεται πως «είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δυο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των εικοσιενός (21) ετών (γεννηθέντες από 01.01.2003 και εντεύθεν) στην αρχική ενδεκάδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του Κ.Α.Π.». Από την άλλη, «επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών

Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1992».

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στο θέμα του υποβιβασμού, αφού θα χάσουν τη μάχη οι τελευταίες επτά ομάδες σε κάθε όμιλο, ενώ θα υποβιβασθούν επιπλέον δυο ομάδες κατόπιν αγώνων μπαράζ. Συνολικά θα υποβιβαστούν 30 ομάδες. Από την άλλη, θα κερδίσουν την άνοδο στη Super League 2 απευθείας οι τέσσερις πρωταθλήτριες.

Σε ένα από τα σημαντικά σημεία, που αφορά τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο (2). Η συμμετοχή σε αγώνα άνω των δύο (2) ποδοσφαιριστών της εν λόγω κατηγορίας θεωρείται αντικανονική και σε περίπτωση υποβολής ενστάσεως ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου και επιβάλλονται οι λοιπές ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ».

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος για τη σεζόν 2024-25.