Στις 19/9 η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2023 με τη σεζόν να ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου 2024.

Η κλήρωση θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας στο Ε.Α.Κ. « Δημ. Τόφαλος». Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ένωσης, το αργότερο μέχρι 12-9-2023 ημέρα Τρίτη, και ώρα 13.00, και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και την Γενική Προκήρυξη της ΕΣΚΑ-Η.

Με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής σε Πρωτάθλημα κάθε Σωματείο υποχρεούται να προσκομίσει παραχωρητήριο χρήσης διεξαγωγής των αγώνων του Γυμναστηρίου που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα του, καθώς και την άδεια λειτουργίας του γυμναστηρίου, που θα έχει εκδοθεί από τα αρμόδια όργανα. Η ΕΣΚΑ-Η έχει το δικαίωμα στα γήπεδα που θα δηλώσουν τα Σωματεία να προσθέτει και άλλα που πληρούν τους όρους της διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος και στα οποία θα ορίζονται και θα τελούνται αγώνες Σωματείων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της έδρας τους.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν κατά βάση κάθε Δευτέρα, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στην ΕΣΚΑ-Η να ορίσει αγώνες και άλλες ημέρες για την έγκαιρη περαίωση του πρωταθλήματος.