Συγχώνευση των κατηγοριών με δύο ομίλους ή SL2 με 16 ομάδες

Η πρώτη πρόταση αφορά τη συγχώνευση των κατηγοριών Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και τη δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας που θα είναι χωρισμένη σε Βορρά και Νότο, να περιλαμβάνει δηλαδή το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα, δύο ομίλους.

Η δεύτερη πρόταση που αποφάσισαν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι να υπάρξει άνοδος οκτώ ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2.

Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισαν και συστήνουν στη διοργανώτρια να περαιώσει οριστικά το φετινό πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο σάιτ της διοργανώτριας είναι η εξής:

Μετά την πανδημία του Covid -19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού.

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός.