Σχολή Ποδοσφαίρου Παναχαϊκής: “Δυστυχώς δεν κατέστη συμφωνία με την ΠΑΕ για συνεργασία στο κομμάτι των ακαδημιών”

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το “ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ, με την πλευρά Τσαρτόλια στο κομμάτι των ακαδημιών, η Σχολή Ποδοσφαίρου Παναχαϊκής εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση:

Η Σχολή Ποδοσφαίρου Παναχαϊκή 2014 ενημερώνει ότι δυστυχώς δεν κατέστη συμφωνία με την ΠΑΕ για συνεργασία στο κομμάτι των ακαδημιών.

Με μόνο γνώμονα το καλό της ομάδας και την υπεράσπιση των αξιών του συλλόγου και του εμβλήματος που υπάρχει εδώ και τρεις αιώνες, παραμείναμε στωικοί θεατές στις εδώ και μήνες αναφορές περί διάλυσης μας και αποχώρησης μας.

Οφείλαμε να περιμένουμε την ολοκλήρωσης της σεζόν και ακολούθως να επικοινωνήσουμε με την ΠΑΕ για την αγωνιστική χρονιά που ακολουθεί, στην οποία όλοι μας ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι αυτή που θα επιστρέψει τον σύλλογο εκεί που αξίζει να βρίσκετε, στην Α’ Εθνική.

Στα «χαλασμένα» τηλέφωνα και στις «καφενειακές» συζητήσεις δεν απαντήσαμε επίσης και καταθέσαμε επίσημα την πρόταση μας στον υπεύθυνο της ΠΑΕ, με την οποία και αναφέραμε την επιθυμία μας για συνεργασία, ώστε να οδηγήσουμε την ομάδα από όλες τις πλευρές, όσο πιο ψηλά γίνεται.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν «τελεσίδικη». Ή σπάμε το συμβόλαιο μας με την Ερασιτεχνική και αποχωρούμε οικειοθελώς με ένα ποσό αποζημίωσης που δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των εργασιών μας ή «κλείνουμε».

Δυστυχώς σε αυτό τον αγώνα θα πορευτούμε μόνοι. Το συμβόλαιο με την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή έχει διάρκεια 9 ετών και σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που πρέπει ώστε να γίνει η Σχολή εφαλτήριο για τα παιδιά της πόλης που ονειρεύονται να φορέσουν τα «κοκκινόμαυρα» και να αγωνιστούν στην μεγάλη ομάδα.

Για εμάς η ενοποίηση των δυνάμεων της Παναχαϊκής είναι απαραίτητη για να βγάλει την ομάδα από το τέλμα.
Αυτό δεν κάτεστη δυνατό την παρούσα στιγμή.

Επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματος μας και θα αποχωρήσουμε μόνο αν αυτό το αποφασίσουμε εμείς ή το μητρικό σωματείο που έχει άλλωστε τον τελευταίο λόγο σε όλα.

Στις «τοποθετήσεις» της ΠΑΕ και τις… νουθετήσεις της, το μόνο που αντιτάσσουμε είναι η δουλειά μας και την στελέχωση της Σχολής με ανθρώπους που πιστεύουμε θα κάνουν την διαφορά όπως πιστεύουμε αρμόζει στον σύλλογο που υπηρετούμε.

ΥΓ: Όπως εσείς, έτσι και εμείς έχουμε φορέσει αυτή την φανέλα (σε 2 διαφορετικές εποχές) και την αγαπάμε το ίδιο.

ΥΓ1: “Η έπαρση είναι εμπόδιο της προκοπής» έλεγε ο Ηράκλειτος. Ελπίζουμε σύντομα να αναθεωρήσετε πολλά από αυτά που μας «συμβουλεύσατε» και να δείτε το καλό της ομάδας. Χωρίς αυτήν άλλωστε, δεν υπάρχει κανείς.

Σχολή Ποδοσφαίρου Παναχαϊκή 2014