Το δικό της «αντίο» είπε η Παναχαϊκή στον “Πετράν”

Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής: «Σήμερα ο Πέτρος Λεβεντάκος, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, έφυγε από τη ζωή και κατέλαβε εξέχουσα θέση στην κοινωνία των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου περνώντας στο πάνθεον της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού.

Ο «Πετράν», ο σπουδαίος αυτός θρύλος της Παναχαϊκής θα παραμένει αιώνια ζωντανός στη μνήμη όλων μας. Μαζί με τον Θέμη Ρήγα, τον Κώστα Δαβουρλή και τόσους άλλους θα είναι πλέον θεματοφύλακας – άγγελος της αγαπημένης του ομάδας.

Ο Πέτρος Λεβεντάκος γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου το 1945 στην Πάτρα και ξεκίνησε την καριέρα του το 1962 στην Παναχαϊκή. Το 1965 πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Πειραιώς, στον οποίο έμεινε ως το 1971 όταν και επέστρεψε στην ομάδα της Πάτρας. Το δεύτερο πέρασμά του από την Παναχαϊκή διήρκησε τέσσερα χρόνια, κατά το οποίο αποτέλεσε μαζί με τους Δαβουρλή, Ρήγα, Στραβοπόδη και πολλούς άλλους, μέλος της μεγάλης ομάδας των κοκκινόμαυρων, η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος την σεζόν 1972-73 και κέρδισε την έξοδο στην Ευρώπη. Το 1975 αποχωρεί από την Παναχαϊκή και αγωνίζεται για έναν χρόνο στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα που καταλαμβάνει την 5η θέση του Πρωταθλήματος τη σεζόν 1975-76. Το 1976 συνέχισε την σταδιοδρομία του στην άλλη μεγάλη ομάδα της Πάτρας, τον Α.Π.Σ. Πάτραι, με τον οποίο αγωνίστηκε για 3 χρόνια.

Μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής, ασχολήθηκε με την προπονητική έχοντας περάσει από ομάδες όπως ο Ναυπακτιακός Αστέρας, ο Α.Ο. Κέρκυρα, ο Φωκικός Άμφισσας, ο Α.Π.Σ. Πάτραι, ο Φωστήρας Οβρυάς κ.α. Τη σεζόν 2008/09 είχε διατελέσει και γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής.

Καλό ταξίδι…..!!!»