Υποβλήθηκε η συμμετοχή στο New Youth Football

Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ένωση Super League 2 και Football League, ενημέρωσε ότι υποβλήθηκε η συμμετοχή της Λίγκας στο New Youth Football.

Αναλυτικά:

«Την Τετάρτη 1/7/2020, υποβλήθηκε από την Super League 2 – Football League, με την συμμετοχή του ‘’Εργαστηρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής’’ (του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) και της Ίασις ΑμΚΕ, η πρόταση ‘’New football practicing models in top tier football facilities (New Youth Football)’’ με έναρξη τον Ιανουάριο 2021 και διάρκεια 3 έτη.

Στο πλαίσιο της πρότασης, συμμετέχοντες θα είναι νέοι ηλικίας 16-30 ετών, που θα στελεχώσουν ποδοσφαιρικές ομάδες (12 ανά έτος) από το φίλαθλο κοινό των 12 ομάδων της S.L.2-F.L. και από το γενικό κοινό στις πόλεις των ομάδων. Η δεξαμενή των νέων θα συμπληρωθεί με το κέντρο νεότητας της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, CONNECT YOUR CITY που είναι ένα δίκτυο Κέντρων Νέων, το οποίο απευθύνεται σε νέους από 16-30 ετών.
Οι νέοι θα αναπτύξουν ποδοσφαιρικές δεξιότητες μέσα από πρωτότυπες προπονητικές μεθόδους με την καθοδήγηση των προπονητών των ομάδων. Στο τέλος της 1ης και της 2ης αγωνιστικής περιόδου οι 12 ομάδες θα συμμετάσχουν σε εθνικά τουρνουά, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αντίστοιχα.

Παράλληλα θα διεξαχθούν και αθλητικά events (τα 2 πρώτα, παράλληλα με τα εθνικά τουρνουά και το 3ο στο τέλος του προγράμματος στην Αθήνα), μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η ενεργή συμμετοχή και η ομαδικότητα στα αθλητικά δρώμενα της πόλης τους.
Τέλος, θα σχεδιαστεί μια καινοτόμα εφαρμογή νέων προπονητικών μεθόδων στο ποδόσφαιρο καθώς και την διάδοση του προγράμματος στους νέους. Μέσα από την εφαρμογή, οι νέοι παίρνουν μέρος σε κουίζ και παιχνίδια αθλητικών δεξιοτήτων. Οι χρήστες εκπληρώνουν αθλητικές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και εθελοντικές δράσεις και με την ολοκλήρωση τους κερδίζουν πόντους που εξαργυρώνονται σε δώρα και προνόμια από τις ομάδες.

Η προσδοκία είναι το πρόγραμμα να μείνει ως παρακαταθήκη για το μέλλον μιας σταθερής παροχής από την S.L.2-F.L., υποστήριξης της προώθησης της φυσικής άσκησης μέσα από ευέλικτους, μοντέρνους και καινοτόμους τρόπους εξάσκησης των αθλημάτων, τόσο σε όρους προσφοράς (προπονήσεις, δράσεις) όσο και σε όρους υποδομών.

Τα οφέλη από την δράση για τους νέους από το φίλαθλο κοινό είναι πολλά. Συγκεκριμένα, οι νέοι θα χαρούν το αγαπημένο τους παιχνίδι, όντας μέλη μιας ομάδας που εκπροσωπεί την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα, θα μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου με καινοτόμο τρόπο από τους ειδικούς του ποδοσφαίρου, θα λάβουν μέρος σε εθνικό τουρνουά, θα αναπτύξουν τις γνώσεις τους αναφορικά με την εκμάθηση ποδοσφαίρου (τακτική, γενικές γνώσεις κτλ), θα γνωρίσουν νέες τεχνολογίες και νέους τρόπους εξάσκησης για το αγαπημένο τους άθλημα και θα τους δοθεί η ευκαιρία να γίνουν μέλη της κοινωνίας των πολιτών».

Κλειστά λόγω επετείου

Από εκεί και πέρα, να αναφέρουμε ότι τα γραφεία της Ένωσης θα είναι κλειστά την Δευτέρα 6 Ιουλίου λόγω της επετείου της κατάκτησης του Euro 2004 από την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας, την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της επετείου κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική Ομάδα το 2004».