Όλα τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ της Β’ Κατηγορίας

Ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα μπαράζ ανόδου και παραμονής στην Β’ Κατηγορία, με ακόμα δύο εισιτήρια να περιμένουν κάτοχο για τα “μεγάλα σαλόνια” της Α’ Κατηγορίας και ακόμα 4 ομάδες να γνωρίζουν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στην Γ’ Κατηγορία.

Στον α’ όμιλο και στα μπαράζ ανόδου, ο Πυρσός μετά την μεγάλη νίκη που σημείωσε μέσα στο Λιμνοχώρι, κρατάει την τύχη στα δικά του χέρια, αφού με νίκη απέναντι στον Αστέρα Μιντιλογλίου, που έχει χάσει οποιαδήποτε ελπίδα ανόδου, θα είναι αυτός η ομάδα που θα ανέβει στην Α’ Κατηγορία, χωρίς να τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι ανάμεσα στον Άτλαντα και το Λιμνοχώρι.

Σε περίπτωση ήττας του, ο νικητής του ζευγαριού Άτλας-Λιμνοχώρι θα είναι αυτός η ομάδα που θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας, εφόσον ο Πυρσός ηττηθεί από τον Αστέρα Μιντιλογλίου και δεν υπάρξει νικητής στον αγώνα ανάμεσα στον Άτλαντα και το Λιμνοχώρι. Ακόμα και έτσι όμως, ήττα με ένα τέρμα διαφορά, θα δίνει και πάλι την άνοδο στον Πυρσό, λόγω καλύτερης συνολικής διαφοράς τερμάτων. Σενάριο ήττας με μεγαλύτερο σκορ, περιπλέκει τα πράγματα και θα μετρήσουν τα συνολικά τέρματα των ομάδων.

Ας δούμε πως έχει η τωρινή βαθμολογία και τα συνολικά τέρματα :

PLAY OFF Β’ ΕΠΣΑ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΑ ΟΜΑΔΑ Π Ν Ι Η Γ+ Γ- Β
1 Πυρσός 2 1 1 0 3 1 22
2 Λιμνοχώρι 2 1 0 1 2 2 21
3 Ατλας Πατρών 2 0 2 0 1 1 21
4 Αστέρας Μιντιλογλίου 2 0 1 1 0 2 18

Στον α’ όμιλο και στα μπαράζ παραμονής, τρείς ομάδες θα δώσουν μεγάλη μάχη για μια θέση παραμονής, αφού Φαραϊκός, Παναχαϊκός και ΑΟ Τριταίας θα παίξουν την επιβιωσή τους στην κατηγορία. Η μοναδική ομάδα που έχασε κάθε ελπίδα παραμονής είναι η Νεάπολη Πατρών, η οποία την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας.

Παναχαϊκός και Φαραϊκός έχουν μεταξύ τους παιχνίδι, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξει απώλεια βαθμών για κάποιον από τους δύο ή ακόμα και για τους δύο σε περίπτωση ισοπαλίας, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενη νίκη του ΑΟ Τριταίας απέναντι στην “αδιάφορη” Νεάπολη Πατρών, δίνει το ένα εισιτήριο παραμονής στην ομάδα της Ερυμάνθειας. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα για τον ΑΟ Τριταίας θα είναι πιθανότατα καταδικαστικό, αφού ή θα υποβιβαστεί ή θα μπλέξει σε διπλή ισοβαθμία και θα εξαρτηθούν όλα από τα συνολικά τέρματα στην διαδικασία των μπαράζ.

Στον αγώνα Παναχαϊκός-Φαραϊκός τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ο νικητής παραμένει στην κατηγορία και ο ηττημένος σε περίπτωση νίκης του ΑΟ Τριταίας, θα αποχαιρετήσει την κατηγορία. Σε περίπτωση ισοπαλίας, και νίκης του ΑΟ Τριταίας, ο Παναχαϊκός θα είναι η ομάδα που θα υποβιβασθεί στην Γ’ Κατηγορία, ενώ υπάρχει και το σενάριο διπλής ισοβαθμίας σε περίπτωση που ο ΑΟ Τριταίας αναδειχθεί ισόπαλος με την Νεάπολη και κάποιος από το ζευγάρι του Παναχαϊκού με τον Φαραϊκό ηττηθεί. Εκεί και πάλι θα μετρήσουν τα συνολικά τέρματα της διαδικασίας των μπαράζ.

Ας δούμε πως έχει η τωρινή βαθμολογία και τα συνολικά τέρματα :

PLAY OUT Β’ ΕΠΣΑ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΑ ΟΜΑΔΑ Π Ν Ι Η Γ+ Γ- Β
1 Φαραϊκός 2 1 1 0 2 1 13
2 Παναχαϊκός 2 1 0 1 1 1 13
3 ΑΟ Τριταίας 2 1 0 1 2 2 12
4 Νεάπολη 2 0 1 1 0 1 7

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Σε περίπτωση που ο Ατρόμητος Πατρών καταφέρει να ανέβει στην Γ’ Εθνική (σενάριο που πλέον δείχνει πολύ δύσκολο), οι δύο ομάδες που θα πάρουν την 2η θέση στα μπαράζ, θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα μπαράζ για ακόμα ένα εισιτήριο ανόδου.

Στον β’ όμιλο και στα μπαράζ ανόδου, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού Αχιλλέας Καμαρών και Ηρακλής Πατρών, σε ένα μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις Καμάρες, θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο για την Α’ Κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι του Αχιλλέα θέλουν μόνο νίκη για να είναι αυτοί η ομάδα που θα ανέβει, ενώ ο Ηρακλής Πατρών θα παίξει για δύο αποτελέσματα, αφού έχει αυτή την στιγμή το +2 στην βαθμολογία.

Ας δούμε πως έχει η τωρινή βαθμολογία και τα συνολικά τέρματα :

PLAY OFF Β’ ΕΠΣΑ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΑ ΟΜΑΔΑ Π Ν Ι Η Γ+ Γ- Β
1 Ηρακλής Πατρών 2 2 0 0 5 1 24
2 Αχιλλέας Καμαρών 2 1 1 0 5 2 22
3 ΑΕ Αιγίου 2 0 1 1 3 4 16
4 ΑΕ Πάτρα 2005 2 0 0 2 0 6 15

Στον β’ όμιλο και στα μπαράζ παραμονής, γίνεται πραγματικά ο “κακός χαμός”, αφού έχουμε 4 ομάδες που αυτή την στιγμή ισοβαθμούν και όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα αλλά και τα τέρματα που θα επιτευχθούν την τελευταία αγωνιστική, στην οποία η ΑΕ Αρόης θα φιλοξενήσει τον Απόλλων Συνοικισμού και ο Αστέρας Τέμενης την Άβυθο Αιγιαλείας.

Ένα μικρό προβάδισμα και μόνο λόγω των συνολικών τερμάτων, δείχνουν να έχουν η ΑΕ Αρόης και ο Αστέρας Τέμενης, αλλά και πάλι είναι κάτι που σε περίπτωση ήττας τους δεν θα παίξει καμία σημασία. Πραγματικά δεν μπορείς να υπολογίσεις κανένα σενάριο και θα πρέπει να περιμένουμε την λήξη των αγώνων για να δούμε ποιες δύο ομάδες θα αποχαιρετήσουν την Β’ Κατηγορία.

Ας δούμε πως έχει η τωρινή βαθμολογία και τα συνολικά τέρματα :

PLAY OUT Β’ ΕΠΣΑ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΑ ΟΜΑΔΑ Π Ν Ι Η Γ+ Γ- Β
1 ΑΕ Αρόης 2 1 0 1 5 2 14
2 Αστέρας Τέμενης 2 1 0 1 6 4 14
3 Αβυθος Αιγιαλείας 2 1 0 1 3 3 14
4 Απόλλων Συνοικισμού 2 1 0 1 2 7 14