Όμιλοι με κριτήριο την ιστορία των ομάδων

Στην οχλαγωγία που επικράτησε στο προχθεσινό συμβούλιο στη Super League 2, εκτός από την επικύρωση των βαθμολογιών (τόσο νωρίς, είναι η αλήθεια, πως μας εξέπληξε ευχάριστα με βάση τα συνηθισμένα των προηγούμενων χρόνων) και τον ορισμό της ημερομηνίας έναρξης του νέου πρωταθλήματος, ακούστηκαν και διάφορα άλλα… ωραία, σαν σκέψεις για την επόμενη σεζόν.

Όταν λοιπόν η κουβέντα πήγε στον καταρτισμό των δύο ομίλων του πρωταθλήματος, εκτός από το προφανές κριτήριο, αυτό της γεωγραφικής θέσης, ακούστηκε άλλο ένα: η ιστορικότητα των ομάδων!

Κάτι σαν… ένας όμιλος με ιστορικές ομάδες δηλαδή; Αυτές που έχουν κάποιες περισσότερες επιτυχίες από κάποιες άλλες, κάποιες κατακτήσεις τροπαίων, περισσότερο κόσμο και παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία, για παράδειγμα; Και αυτές θα συγκροτήσουν έναν όμιλο, θα έχουν προνομιακή μεταχείριση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ή τι ακριβώς; Και οι λοιπές ομάδες… απλά «φτωχοί» συγγενείς;

Περίεργο κριτήριο είναι η αλήθεια, που δεν έχει ξανακουστεί εξ όσων γνωρίζουμε, και δεν είναι σαφές πώς μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά εντάξει, η φαντασία δεν είναι κακό να υπάρχει!