Άγγελος Δανιήλ: «Αστοχία στην αντιμετώπιση του αθλητισμού»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελος Δανιήλ ήταν καλεσμένος στη τηλεοπτική «Δίκη» στο OPEN του Κυριάκου Θωμαΐδη και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δανιήλ είπε:

«Επειδή ήμουν επικεφαλής της αποστολής της Εθνικής γυναικών στη Γερμανία όπου δώσαμε ένα παιχνίδι τον Νοέμβριο η πρώτη ερώτηση που μου έκαναν πριν από το παιχνίδι ήταν σε ποια αγωνιστική βρίσκεται το Πρωτάθλημα σας και δεν ήξερα τι να απαντήσω. Στη Γερμανία το Πρωτάθλημα της Α Εθνικής γυναικών που εδώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, διεξάγεται κανονικά από τον Σεπτέμβριο και με πολλά περισσότερα κρούσματα αναλογικά με τον αθλητισμό από ότι στην Ελλάδα. Εδώ υπήρξε μια αστοχία συνολική, στην αντιμετώπιση του αθλητισμού. Ο αθλητισμός μπορεί να πειθαρχήσει ομαδικά στους χώρους του πολύ πιο εύκολα από το πλήθος, από τον κόσμο έξω.

Οσον αφορά τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα από τη στιγμή που έχουμε αυτή τη διακοπή και έχουμε ξεπεράσει τους 4 μήνες, ειδικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που δεν είναι οργανωμένο και δεν έχει τις ιατρικές υποδομές να υποστηρίξει μια επανεκκίνηση θα χρειαστεί μια προετοιμασία 45-50 ημερών. Αν μιλήσουμε για επανεκκίνηση τοπικών Πρωταθλημάτων θα πρέπει να είναι τέλη Απριλίου. Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν θα διεξαχθεί αν θέλουμε πρώτα από όλα να προστατεύσουμε τους ποδοσφαιριστές».