Άγγελος Δανιήλ: “Στο πρόσωπό μου η ΕΠΣ Αχαΐας δέχθηκε πόλεμο και πισώπλατες μαχαιριές”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ, πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία της Ενωσης, αναφέρθηκε στο έργο της διοίκησής του, στο γεγονός ότι μόνο 35 σωματεία έδωσαν το “παρών” για να ψηφίσουν, καθώς τα περισσότερα δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο αθλητικό μητρώο, ενώ αποκάλυψε πως η επόμενη θα είναι η τελευταία του θητεία στον προεδρικό θώκο της ΕΠΣΑ.

Μεταξύ άλλων ο Αγγελος Δανιήλ τόνισε σε απόδοση του pelop.gr: «Ο διοικητικός απολογισμός ήταν μία σελίδα γιατί θεωρώ υποχρέωσή μας είναι να αναλύουμε τα πράγματα και να μην λέμε τα τετριμμένα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλα τα σωματεία. Δυστυχώς όμως είναι για τον νομό μας λυπηρό να είμαστε στη Γενική Συνέλευση τα μισά σωματεία.Δεν υπάρχουν τα σωματεία που θα θέλαμε να είναι. Ο μόνος που δεν φταίει είναι η ΕΠΣΑ. Οσοι ζήσατε τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο, είδατε την προσπάθεια που κάναμε για να βοηθήσουμε.

Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε πάλι τον αριθμό των 110 σωματείων και να παίξουν ποδόσφαιρο Δουλέψαμε μαζί προς ένα μεγάλο στόχο. Το πρώτο που λέγαμε ήταν τα γήπεδα. Καταφέραμε αυτά τα τέσσερα χρόνια να παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει. Γήπεδο Πανιωνίου/Αχιλλέα. Αναλάβαμε ένα γήπεδο χωρίς φώτα, χωρίς τίποτα. Με μηδέν έσοδα το λειτουργήσαμε. Το γήπεδο Α. Κάνιστρας. Γήπεδα Αιγίου καταφέραμε με προσπάθειες να μπουν χρηματικά ποσά για το γήπεδο Πλαστήρα, Ακολης. Δυστυχώς το Δημόσιο μάς έχει εγκλωβίσει.Για το γήπεδο Προσφυγικών είναι το τελευταίο που θα παραδοθεί άμεσα. Καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε τη διαδικασία, με αναδόχους που βγήκαν έκπτωτοι και πολλά άλλα.

Με τον Δήμο σύμμαχό μας, αλλά και τη δική σας την προσπάθεια. Εχει χρηματοδοτηθεί 50.000 ευρώ από την ΕΠΣΑ και τα σωματεία. Ηταν συγκινητική η προσπάθεια όλων σας. Μπορεί ήδη αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο λιμάνι Πειραιά ο τάπητας και καλώς εχόντων στο τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στην Πάτρα.Κάναμε κάτι πρωτοπόρο για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Παρουσιάστηκε και διεκδίκησε βραβείο στην UEFA.Για πρώτη φορά η Ενωσή μας ακούστηκε έξω από τον νομό. Για πρώτη φορά εκπροσωπείται στην ΕΠΟ. Η Ενωση έχει φωνή σε όλη την Ελλάδα, σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο τη δική μου, αλλά και από άλλα πρόσωπα που συμμετέχουν στις επιτροπές.

Ημασταν κάθετοι για τις έννοιες δικαιοσύνη, εύνοια και ισονομία στο ποδόσφαιρο. Τα θεωρούμε αυτονόητα. Αναγκαστήκαμε και πήραμε κάποιες σκληρές αποφάσεις, αλλά δείξαμε ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να παίζεται έξω από τις γραμμές. Είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε σε εκλογική συνέλευση. Πρέπει να ανοίξει ο δρόμος. Είναι η τελευταία μου θητεία και επειδή ίσως στην επόμενη γενική συνέλευση να μην έχω το μικρόφωνο, από τώρα θέλω να σας ευχαριστήσω. Στο πρόσωπό μου η ΕΠΣΑ δέχθηκε πολύ πόλεμο εσωτερικό και εξωτερικό. Ολοι όσοι μας μαχαίρωσαν πισώπλατα, να καταλάβουν ότι η ζωή προχωράει. Δεν σας κρύβω ότι η τελευταία μου 4ετία ταυτίζεται με ένα όνειρο. Αν πετύχουμε το τελευταίο προσωπικό μας στοίχημα, η ΕΠΣΑ θα έχει ξεπεράσει τα πάντα, θα είναι αυτόνομη, θα έχει πετύχει πολλά. Να κάνουμε τον νομό μας σημείο αναφοράς».