Άγγελος Δανιήλ: “Όσο η πολιτική ασχολείται με το ποδόσφαιρο θα υπάρχουν προβλήματα”

Πηγή: liganews.gr

Στην εκπομπή Prisma sports με τον Βησσαρίωνα Σάκκο, που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 20:00 από τον Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος της επιτροπής της οργανώσεων της ΕΠΟ Άγγελος Δανιήλ.

Όπως είπε το τοπικό πρωτάθλημα ξεκινάει με ένα τοπικό ντέρμπι οπότε με την προσμονή που έχει ο κόσμος για το γήπεδο, πιστεύω πως για την γηπεδούχο η μπάλα θα είναι πολύ καλή και εισπρακτικά.

Εκφράζοντας την άποψή του για το μητρώο των ομάδων, ανέφερε πως όπως έχει τονίσει σε όσους συμμετέχοντες έχει μιλήσει, “και επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, επιτρέψτε μου να πω όσο υπάρχει πολιτική παρέμβαση από τον οποιοδήποτε, το μόνο που κάνουν είναι να καθυστερούν το ποδόσφαιρο και να το δημιουργούν προβλήματα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα μετά από ενάμιση χρόνο στην εμπλοκή μου στην ΕΠΣ και στα κοινά.

Πιστεύω ακράδαντα πλέον πόσο η πολιτική ασχολείται γενικότερα με τον αθλητισμό, η Ελλάδα θα είναι τριτοκοσμική σε θέματα αθλητισμού.

Διανοεισθαι σε ένα άλλο κράτος για παράδειγμα στην Αγγλία το κράτος να νομοθετεί για επαγγελματικές κατηγορίες;

Διανοεισθαι σε ένα άλλο κράτος Ευρωπαϊκό όταν έχει ξεκινήσει η προκήρυξη της περυσινής τρίτης εθνικής να βγαίνει νόμος στις 4-9 που να λέει πως όσες ομάδες συμμετέχουν σε πανελλήνια πρωταθλήματα και δεν έχουν γραφτεί σε μητρώο θα υποβιβάζονται στο τοπικό,

Αυτό δείχνει ότι είμαστε τριτοκοσμική χώρα και χειρότερη από το Ουζμπεκιστάν.

“Όταν εμφανίζεται ένας νόμος που αλλάζει όλα μέσα στην περίοδο, να ερχόμαστε μετά από 9 μήνες με δικαστικές αποφάσεις, καθώς εμείς παρακαλάμε οι δικαστές να είναι ανεξάρτητοι, δυστυχώς να βάζουν το νόμο επάνω από την προκήρυξη και τους κανονισμούς που διεξάγεται ένα πρωτάθλημα στα γήπεδα.

Αυτό μέχρι τώρα απέφερε να έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα τον Ιούνιο και ξεκίνησαν τα επόμενα πρωταθλήματα, ουσιαστικά ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει στην τρίτη Εθνική και στην Superleague 2 στις 6 Νοέμβρη.

Για αυτό λοιπόν για να κλείσω την τοποθέτησή μου λέω και πάλι πως όταν η πολιτική ασχολείται με το ποδόσφαιρο αυτά τα αποτελέσματα θα έχει.

Σύμφωνα με τον κύριο Δανιήλ η απόφαση που έχει πάρει η ομοσπονδία είναι πώς για να μην υπάρχει αυτό το φαινόμενο, του χρόνου με το πέρας των πρωταθλημάτων η απόφαση της επόμενης Γενικής συνέλευσης με βάση τα δεδομένα αυτού του νόμου είναι να μην ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα.

Όσο δεν αφαιρούνται από το νόμο οι ποδοσφαιρικές κυρώσεις που γεννάει το μητρώο θεωρώ πως πάλι το καλοκαίρι θα μιλάμε με τέτοια πράγματα.

Κανείς από την ομοσπονδία του ποδοσφαίρου δεν θέλει να αποβάλλονται και να διαγράφονται ομάδες λόγω αυτού του περιβόητου μητρώου.

Βάση το άρθρο 12 του Ελληνικού Συντάγματος διαγραφή ομάδας κάνει μόνο το Πρωτοδικείο το οποίο ιδρύει το σωματείο, για αυτό και ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός.

Στο ερώτημα πως όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν σωματεία φαντάσματα, απάντησε πως δεν γνωρίζει τι γινόταν τα παλιά χρόνια, όμως αυτή είναι μία άποψη που πετάει ο καθένας στο τραπέζι και δυστυχώς την ακούω και τον Υπουργό και αυτό είναι το απίστευτο.

Αυτά τα σωματεία και όλες οι ενώσεις ξέρετε πολύ καλά πώς για να δεχτούν αυτή τη στιγμή δηλώσεις σωματείου, παίρνουν το πρακτικό του διοικητικού Συμβουλίου, την δήλωση συμμετοχής, το σωματείο για να δηλωθεί στην Πρέβεζας εάν δεν πάει στην ΕΠΟ για να πάρει κωδικό id από την UEFA δεν μπορεί να συμβεί αυτό.

Και το τελευταίο σωματείο έχει κωδικό id από την UEFA, οι μεταγραφές που κάνουν οι ομάδες και ημερομηνίες είναι από την UEFA. Δεν μπορεί κανείς να κάνει Μεταγραφή ή αν δεν φτάσει στον τελευταίο ελεγκτή της ΟΥΕΦΑ που επιτρέπει να γίνονται μεταγραφές.

Άρα για ποιο φάντασμα μιλάμε;

Το να μου λέει ότι κάποια στιγμή τα πολυμελή συμβούλια των παλιών ομάδων έχουν γίνει ολιγομελή, οι τυπικά για να συμπληρώνουν, είναι άλλη κουβέντα για να λέμε ότι είναι σωματεία φάντασμα”

Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του, ο κύριος Δανιήλ είπε πως με την τοξικότητα που διαβάζουμε κάθε μέρα στην Ελλάδα απέναντι στους διαιτητές, και την αντιμετώπιση συνολικά της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο πιστεύετε πως αυτό δεν θα περάσει σε ερασιτεχνικό;

Όταν αρχίζουμε και πυροβολούμε ακόμα και το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και τους διαιτητές τι περιμένετε.

Έχετε δει άλλη χώρα να ασχολείται με την διαιτησία και τους βαθμούς όπως εμείς στην Ελλάδα;

Έχετε δει ποτέ στην Ελλάδα να βλέπετε τηλεοπτικές εκπομπές, με τηλεοπτικούς κρητικούς διαιτησίας με διαφορετικές απόψεις για την ίδια φάση και αντί να ασχολούμαστε με το πώς πέταξαν οι ομάδες, οι μισή εκπομπή ασχολείται με τις αμφισβητούμενες φάσεις και αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα.

Σχετικά με το var βοήθησε πάρα πολύ, όμως εδώ στην Ελλάδα ακόμα και αυτό αμφισβητούμε. Ακόμα και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει την επόμενη μέρα θα βγάλουμε τις ανακοινώσεις.

Εάν θεωρούμε ότι ο πιο δίκαιος κριτής είναι ο Θεός στην Ελλάδα εάν διαιτητεύσει την επόμενη μέρα θα είχε τρεις ανακοινώσεις, αυτή είναι η πραγματικότητα.