Άλλαξε προς το καλύτερο στο δεύτερο γύρο ο Ηρακλής Πατρών

Μετά από πολλά χρόνια ο ιστορικός Ηρακλής Πατρών επέστρεψε στην Α΄ Κατηγορία και η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος με 22 βαθμούς.

Οι “μπλε” ξεκίνησαν κάπως νωθρά την σεζόν, αφού η πρώτη νίκη της ομάδας ήρθε την 5η αγωνιστική κόντρα στην Αρόη με σκορ 4-1. Μία αγωνιστική πριν ο Ηρακλής είχε καταφέρει να πανηγυρίσει και τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Κεραυνό.

Στην συνέχεια η πορεία για τον σύλλογο ήταν κάκιστη καθώς ηττήθηκε σε 9 σερί παιχνίδια για να έρθει η νίκη κόντρα στον Κεραυνό με σκορ 2-1 την 15η αγωνιστική να βάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί της ομάδας.

Μάλιστα αυτή η νίκη έδωσε “φτερά” στους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή με αποτέλεσμα στην συνέχεια η ομάδα να πετύχει 4 σερί νίκες και να ανακάμψει βαθμολογικά, ενώ μέχρι και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος κατάφερε να σημειώσει ακόμα άλλες 2 νίκες.

Στο τιμόνι της ομάδας βρέθηκε από την προηγούμενη σεζόν ο Κώστας Λάζαρης ο οποίος αποχώρησε την 9η αγωνιστική. Για να τον διαδεχθεί την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Νίκος Δεργούτης ο οποίος παρέμεινε μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο “Γηραιός” την φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα είχε απολογισμό 7 νίκες 1 ισοπαλία και 14 ήττες. Εντός έδρας μέτρησε 6-0-5 ενώ εκτός έδρας 1-1-9. Κακή ήταν η αμυντική γραμμή της ομάδας, καθώς δέχθηκε 46 τέρματα, ενώ μέτρια θεωρείται η επιθετική γραμμή καθώς σκόραρε 23 τέρματα.

Από πλευράς σκοραρίσματος ξεχώρισε ο Ηλίας Μαντάς με 6 τέρματα ενώ τον ακολούθησαν οι Χριστόπουλος και Χ. Νιάχος με 4 τέρματα. Ο Λάβδας σημείωσε 3 τέρματα ενώ οι Σοφούλης και Τασιόπουλος σημείωσαν 2. Τέλος Μαργώνης και Ζανδραβέλης σημείωσαν από ένα τέρμα αντίστοιχα.

Η καλύτερη στιγμή των «μπλε» στο φετινό πρωτάθλημα θεωρείται η εντός έδρας νίκη κόντρα στον Κεραυνό την 15η αγωνιστική με σκορ 2-1. Ενώ στο κύπελλο ερασιτεχνών αποκλείστηκε στον 3ο γύρο καθώς ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας από τον Παναιγιάλειο ενώ νωρίτερα είχε καταφέρει να αποκλείσει τον Δαβουρλή με σκορ 1-0.

Ο Ηρακλής Πατρών δεν ξέχασε τον Παναγιώτη Νιάχο και στις 8/1/2020 διεξήχθη το 2ο τουρνουά στην μνήμη του στο γήπεδο του Πετρωτού και συμμετείχε ο Ηρακλής Πατρών,ο  Αετός Πατρών καθώς και ο Ηρακλής Πατρών στο Beach soccer.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς