Άλμα σωτηρίας για το Λιμνοχώρι

Λιμνοχώρι-Αναγέννηση Πατρών 2-0 (5’ πεν. Μαντάς, 78’ Καρίτσας)

Χαμ. Πέναλτι : 35’ Φραντζής (Αναγέννηση) (απέκρουσε ο Δρόσος)

Διαιτητής : Κωνσταντίνος Οικονόμου

Σημαντική νίκη σημείωσε στην έδρα του το Λιμνοχώρι απέναντι στην Αναγέννηση Πατρών, κάνοντας βαθμολογικό άλμα και έχοντας δεύτερο σερί τρίποντο στην έδρα του, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που βυθίζονται βαθμολογικά και βλέπουν τα περιθώρια για παραμονή όλο και περισσότερο να στενεύουν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 9’ λεπτό και μετά από λάθος στην άμυνα της Αναγέννησης, ο Γκότσης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρόδη.

Ο Μαντάς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι κέρδισαν έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Λιβάνης που επιχείρησε το σουτ στην διπλή εκτέλεση, νικήθηκε από τον Αγοράκη που έδιωξε σωτήρια.

Στο 17’ λεπτό ο Λιβάνης έχασε νέα ευκαιρία σε εκτέλεση φάουλ, με τον Αγοράκη να εκτινάσσετε στην αριστερή του γωνία και να διώχνει με τις γροθιές σε κόρνερ.

Στο 20’ λεπτό και σε νέα εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια του Λιβάνη, ο Μαντάς πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, με την Αναγέννηση να απαντά με ένα καλό δεκάλεπτο μετά το 30’ λεπτό, όπου δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες στιγμές στην εστία του Δρόσου.

Στο διάστημα αυτό κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε ωραία ενέργεια του Μενύχτα, αλλά ο Φραντζής που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Δρόσο και έτσι έμεινε το 1-0.

Η τελευταία μεγάλη στιγμή ανήκει στους γηπεδούχους, όταν ο Γκότσης βρέθηκε εντελώς μόνος του απέναντι από τον Αγοράκη, προσπάθησε να τον περάσει αλλά έφυγε στα πλάγια, χάνοντας την ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι.

Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά το Λιμνοχώρι ήταν απειλητικό και δημιούργησε τις δικές του καλές στιγμές.

Στο 60’ λεπτό ο Μαντάς έχασε τεράστια ευκαιρία σε τετ α τετ, με τον Αγοράκη να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ, ενώ στο 75΄λεπτό ήταν η σειρά της Αναγέννησης να χάσει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Μενύχτας σε κενή εστία έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Δρόσου.

Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι του Σοφοκλή Παναγόπουλου έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν από το μισό μέτρο και σχεδόν σε κενή εστία, ο Κατσιάδας έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δρόσου.

Στο78΄λεπτό ήρθε το δεύτερο τέρμα για το Λιμνοχώρι, όταν σε φάουλ από τα δεξιά, ο Καρίτσας έπιασε το σούτ, ο Αγοράκης απέκρουσε προσωρινά, αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο ποδοσφαιριστής του Λιμνοχωρίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Αναγέννηση που βάσει της εικόνας της δικαιούταν ένα τέρμα, έχασε ακόμα μια ευκαιρία να μειώσει, όταν σε φάουλ του Τζελεπή, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Δρόσου αλλά κανείς δεν κατάφερε πάνω από την γραμμή να την στείλει στα δίχτυα, με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να απομακρύνουν.

Τελικό σκορ το 2-0, με την ομάδα του Δ. Κουτσογιαννόπουλου να εκμεταλλεύεται στο έπακρον την έδρα της και να κάνει άλμα σωτηρίας.

Αντίθετα η νεανική ομάδα του Σοφοκλή Παναγόπουλου και παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια, ψάχνει αρκετούς βαθμούς στην συνέχεια και πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ (Δ. Κουτσογιαννόπουλος):  Δρόσος, Γερασιμόπουλος, Παρασκευόπουλος, Μούζος, Τζίμας, Λιβάνης (84’ Γ. Νιφόρας), Π. Νιφόρας, Βλάχος, Γκότσης (73’ Γκοτσόπουλος), Μαντάς (63’ Καρίτσας), Γκολφινόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Σ. Παναγόπουλος):  Αγοράκης, Ρόδης, Μασούρας, Πέτρου (81’ Τσίμπιτσης), Ξυπολιάς, Κατσιάδας, Παντιώρας (55’ Νικολόπουλος), Μενύχτας, Γκοτσόπουλος, Τζελέπης, Φραντζής.