Άνετη νίκη της Εθνικής, σκόραρε ο Πατρινός, Γ. Χριστόπουλος (vid)

Άκρως πετυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Γιώργου Σίμου στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να επικρατεί με 5-0 εκτός έδρας του αδύναμου Λιχτενστάιν.

Ο 43χρονος προπονητής, εμπιστεύτηκε στην βασική ενδεκάδα τον Πατρινό αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Χριστόπουλο, με τον νεαρό στόπερ να αγωνίζεται για 90 λεπτά και να ανοίγει το σκορ στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης, στο 70ο λεπτό πέρασε ως αλλαγή ο Ευθύμης Χριστόπουλος της ΑΕΚ.

H αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής και ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα μας μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα κόντρα στην Κύπρο. Η Ελλάδα ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ με πέντε διαφορετικούς σκόρερ ενώ ήταν καταιγιστική από το 55′ έως το 65′ πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε διάστημα δέκα λεπτών.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική Ελπίδων απείλησε αρκετές φορές την εστία του Λιχτενστάιν αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα παρά μόνο μία φορά. Αυτή ήταν στο 39′ όταν ο Χριστόπουλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά την εκτέλεση ενός φάουλ έκανε το 0-1.

Η Ελλάδα μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο 45λεπτο. Μόνο που συνδύασε την εμφάνιση της και με πολλά τέρματα. Το 0-2 έκανε ο Μαχαίρας με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα από τα δεξιά στο 55′. Ο Γιάννης-Φοίβος Μπότος έξι λεπτά αργότερα με πλασέ διαμόρφωσε το 0-3 ενώ ο Βασίλης Ζαγαρίτης με διαγώνιο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-4 στο 65′.

Ο Γιώργος Σίμος έκανε αρκετές αλλαγές για να δει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε με την Ελλάδα να συνεχίσει να πιέζει και να πετυχαίνει ένα τέρμα ακόμη στο 73′ με τον Σαρδέλη ο οποίος έγραψε το τελικό 0-5 στο 73′.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης η Ελπίδων έχασε και άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσει και άλλο το δείχτη του σκορ αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, η Εθνική, ύστερα από δύο παιχνίδια στο γκρουπ, ανέβηκε στους τέσσερις βαθμούς και στην κορυφή του ομίλου. Με την Κύπρο να ακολουθεί με ένα παιχνίδι (1π.) και τις Ισλανδία, Πορτογαλία και Λευκορωσία χωρίς ματς.

Η σύνθεση της Εθνικής : Τζολάκης, Λύρατζης, Διαμαντής, Χριστόπουλος, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (80′ Σουρλής), Τσιγγάρας (70′ Σαρδέλης), Μπότος (80’Λώλος), Πινακάς (70′ Γ. Χριστόπουλος), Ιωαννίδης, Μαχαίρας (61′ Εμμανουηλίδης).