Άνοδος με wild card στη Basket League και κανονικά υποβιβασμός

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του basket247.gr, με βάση τα τωρινά δεδομένα τα πρωταθλήματα οδεύουν για ακύρωση, αλλά, θα υπάρξει κανονικά υποβιβασμός από την Basket League και κατά πάσα πιθανότητα άνοδος από την Α2.

Οι ερασιτεχνικές και μικρότερες Εθνικές κατηγορίες, συνεπώς και οι ομάδες της Αχαΐας, βρίσκονται εδώ και τρεις περίπου μήνες σε lockdown, ενώ με βάση τα τωρινά δεδομένα όλα δείχνουν πως θα υπάρξει ακύρωση των πρωταθλημάτων. Σαφώς, αυτό μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα, αλλά θα είναι κάτι πολύ ανατρεπτικό αν συμβεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, όλα δείχνουν πως άδοξα ολοκληρώθηκαν και φέτος η Α2 Γυναικών, καθώς και οι Α2, Β’ και Γ’ Εθνική Ανδρών, αλλά και τα τοπικά. Αξίζει να σημειωθεί πως το μόνο πρωτάθλημα που έχει ελπίδες για επανέναρξη είναι αυτό της Α1 Γυναικών, αλλά και αυτές λιγοστεύουν καθημερινώς.

Όμως, αυτό δεν αναιρεί την Basket League και το θέμα υποβιβασμού αλλά και ανόδων από την Α2. Βάση του παρόντος νόμου, που αλλάζει μόνο με Υπουργική παρέμβαση, ο τελευταίος της μεγάλης κατηγορίας θα υποβιβαστεί (φέτος μόνο ένας) και από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα ανέβει ένας με την μέθοδο κατά πάσα πιθανότητα της wild card κι αυτό θα συμβεί μετά από συζήτηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με τον ΕΣΑΚΕ.